Dit zijn de Catalonië voetbalshirts 2023-2026

De Catalaanse voetbalbond en kledingsponsor adidas hebben onlangs de nieuwe Catalonië voetbalshirts 2023-2026 officieel gepresenteerd! Het Catalaanse voetbalelftal speelt geen officiële interlands, maar alleen oefenwedstrijden. Vaak betreffen dat één of twee wedstrijden per jaar. Dit is ook de reden dat de Catalaanse voetbalbond en adidas niet ieder jaar, maar ongeveer om de vier jaar een nieuw voetbalshirt lanceren. Je zou denken dat er genoeg tijd is om een perfect voetbalshirt voor het Catalonië te ontwikkelen. Dit is echter niet het geval. Direct na de lancering van het voetbalshirt is er namelijk ophef ontstaan.

Het Catalonië voetbalshirt 2023-2026 heeft allereerst een standaard adidas template. We zien het wel vaker dat minder belangrijke teams geen custom made voetbalshirt krijgen van adidas en dit is dus ook het geval bij de nieuwe tenues van het Catalaanse voetbalelftal. Dit template zagen we eerder terug bij het Real Zaragoza uitshirt van het seizoen 2021-2022. Het Catalonië voetbalshirt is in stijl van de kleuren van de Catalaanse vlag: La Senyera. De basiskleur van het voetbalshirt is geel en wordt gekenmerkt door de vijf verticale rode banen op het voetbalshirt. Daar komt direct de kritiek op het voetbalshirt om de hoek kijken. De Catalaanse vlag heeft namelijk vier rode banen en geen vijf. De banen bevatten bovendien een speciaal patroon van ruiten en vervagen naar de bovenkant in een design van verticale rode strepen. Op het voetbalshirt staat ook nog het oude adidas performance logo. Vorig jaar introduceerde het Duitse sportmerk het nieuwe 3BAR logo op de voetbalshirts. Dit logo bevat alleen nog maar drie diagonale blokken en niet meer het woordmerk van het Duitse sportmerk. De linkerborst bevat de badge van de Catalaanse voetbalbond, de FCF (Federació Catalana de Futbol). Op de achterkant van het voetbalshirt prijkt de naam van de autonome gemeenschap in Spanje: CATALUNYA. De adidas strepen op de schouders zijn zwart. Het tenue wordt compleet gemaakt door een geel voetbalbroekje en gele sokken met zwarte adidas strepen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

De adidas Catalonië voetbalshirts 2023-2024 kun je vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere merchandising van het Catalaanse voetbalelftal? Check het in deze fanshop!

Dit zijn de Catalonië voetbalshirts 2023-2026
Dit zijn de Catalonië voetbalshirts 2023-2026