13 juli 2017

Borussia Dortmund uitshirt 2017-2018

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt voor 2017-2018 is vandaag officieel bekend gemaakt door Puma en de de Duitse club van trainer Peter Bosz. In deze nieuwe shirts speelt Dortmund de Bundesliga, DFB Pokal en Champions League uitwedstrijden gedurende 2017-2018. Dortmund eindigde afgelopen seizoen op een derde plaats in de Bundesliga en speelt daardoor komend seizoen op het hoogste Europese niveau. Het nieuwe shirt van ''Die Borussen'' maakt onderdeel uit van het door Puma gelanceerde ''STEP OUT'' pack. Dit pack bevat meer dan 30 voetbalshirts, die vandaag gelanceerd zijn van clubs waarvan Puma kledingsponsor is. Alle shirts uit dit pack hebben een donkere kleur, zo ook het nieuwe shirt van Borussia Dortmund. Check hieronder de details van het nieuwe tricot.

Zwart Borussia Dortmund uit shirt en tenue 2017-2018

Het nieuwe Borussia Dortmund uitshirt voor 2017-2018 is geheel in stijl van het ''Step out'' pack van Puma en heeft een donkere kleur. Het shirt is namelijk geheel zwart, evenals voorgaande seizoenen. Daarnaast bevat het shirt gele details. Deze details komen allereerst terug in de strip over de schouders en mouwen. Deze strip heeft een opvallend design. Deze is verdeeld in dunne cirkels. Dit wordt het zogenaamde ''gradient'' design genoemd. De baan wordt middels een v-design onderbroken door de cat van Puma ter hoogte van de overgang van de schouders naar de armen. Het logo van de Duitse kledingsponsor prijkt bovendien in het geel op rechter borst. Puma is sinds het seizoen 2011-2012 kledingsponsor van de nummer 3 van afgelopen seizoen en beide partijen hebben in ieder geval een contract tot 2020. Verder is de achterkant van het nieuwe thuisshirt uitgerust met een uniek detail. Hier staan namelijk de initialen van de club: BVB. Ook sponsor Evonik en Dortmund hebben een langdurige overeenkomst. De onderneming is sinds 2007 shirtsponsor van de club van Peter Bosz en beide partijen hebben een contract tot 2025. Het logo van de hoofdsponsor staat traditioneel op het midden van de shirts. Verder prijkt op de achterkant nog een deel van de naam van de club en de stad waarin de club speelt: DORTMUND. Het nieuwe tenue van Borussia wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met een gele strip in gradient design aan de zijkanten. Op de broekjes staan ook weer de logo's van Dortmund en Puma. De onderkant van het broekje bevat bovendien een subtiele gele lijn.

De subtiele gele lijn komt ook weer terug aan de bovenkant van de kousen, welke verder geheel zwart zijn en de initialen van de club bevatten. Zoals alle Puma tenues zijn de nieuwe Dortmund tenues uitgerust met de Puma Dry Cell technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. In deze nieuwe shirts spelen vanaf nu spelers als Kagawa, Aubameyang, Schürrle, Reus, Götze en andere spelers. Check ook het nieuwe thuisshirt van Dortmund.

Borussia Dortmund voetbalshirt kopen

Het zwarte shirt en thuisshirt van Dortmund kan je vanaf nu kopen in de onderstaande online Dortmund shops. Dit kan zowel voor kinderen als voor volwassenen. De tenues van Borussia Dortmund zijn namelijk beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164, 176, S, M, L, XL en XXL. In de onderstaande winkels kan je het nieuwe shirt van Dortmund laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de printing van jouw favoriete speler. Hiervoor wordt de officiële en originele Borussia Dortmund bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het shirt dragen dit seizoen. De prijs van het shirt voor volwassenen is € 79,95 en voor kinderen € 69,95. Wil je andere producten van de club kopen? Check dan ook het overzicht met beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering!

Scoor het Borussia Dortmund uitshirt en tenue in deze officiële SHOP! (iets goedkoper en inclusief officiële bedrukking)

of in deze SHOP!