29 oktober 2021

Borussia Dortmund trainingspak kinderen 2021-2022

Alle Borussia Dortmund trainingspakken 2021-2022 voor kinderen zijn nu bekend. In dit artikel bespreken we hoe deze beschikbare Puma Borussia Dortmund trainingspakken eruitzien en wanneer deze gedragen worden. De kinder trainingspakken van Dortmund zijn allemaal beschikbaar in de maten 128, 140, 152, 164 en 176 en worden door het team van trainer Marco Rose gedragen in de voorbereiding op de Champions League, Bundesliga en DFB Pokal wedstrijden in 2021-2022.

Borussia Dortmund training sweater kinderen

Het Borussia Dortmund trainingspak dat door de spelers gedragen wordt tijdens de trainingen bestaat dit seizoen weer uit een training sweater/trainingstrui en een trainingsbroek. Het meest opvallende aan deze pakken is dat het clublogo niet op de voorkant van de training sweater staat, maar naar de achterkant is verplaatst. Dit is geheel in lijn met het 3e shirt van Borussia Dortmund, welke bij de lancering geen clublogo op de borst had. Onder druk van de fans van ''die Schwarzgelben'' werd het logo uiteindelijk op de linkerborst van het tenue toegevoegd, maar dus niet op het trainingspak. Op de linkerborst staan namelijk alleen de initialen van de club: BVB09. Daarover straks meer, de training sweater is in twee kleuren beschikbaar, namelijk in het zwart/fel geel (volt) en volt/zwart. We bespreken het design aan de hand van de zwart/volt versie, omdat deze populairder is bij de fans. De Borussia Dortmund trainingstrui voor kinderen bevat verder alle standaard kenmerken van het template dat Puma gebruikt voor de trainingspakken dit seizoen. Dit design zien we bijvoorbeeld ook terug in de trainingspakken van andere profclubs waarvan het Duitse sportmerk de kledingsponsor is, zoals die van PSV, Manchester City, AC Milan, Olympique Marseille en Valencia. De Borussia Dortmund training sweater bevat aan de zijkanten een fel geel vlak en naar de onderkant mondt dit vlak uit in een design van flitsende zwarte en gele strepen. Dit design komt ook terug in een taping aan de zijkanten van de mouwen. Ook op de schouders bevindt zich een fel geel vlak. Het logo van Puma staat in dezelfde kleur op de rechterborst. Op de Borussia Dortmund trainingspakken staat dit seizoen ook het logo van Evonik. Het bedrijf dat in de periode 2007-2020 als enige shirtsponsor van de club fungeerde, staat nu alleen op de tenues die in Europese en DFB Pokal wedstrijden gedragen wordt, alsook op dit trainingspak. In de nek op de achterkant van de sweater staat dus wel het clublogo. De training sweater bevat een hoge hals met een rits tot de borst en is gemaakt van een elastisch materiaal: 83% polyester en 17% elastaan.

Borussia Dortmund trainingsbroek kinderen

Beide trainingspakken worden gecompleteerd door een zwarte trainingsbroek. Deze broek bevat eenzelfde detail als op de training sweater. Ter hoogte van de kuiten is de broek uitgerust met een fel geel vlak met daarin dunne zwarte lijnen. Het logo van de club staat op de rechter achterkant aan de bovenzijde van de broek en de linkerpijp bevat het logo van Borussia. De trainingsbroek heeft verder de volgende kenmerken:

  • De bovenkant van de Borussia Dortmund trainingsbroek bevat een tailleband en de zijkanten zijn voorzien van zakken met een rits.

  • De broek heeft een strakke pasvorm. Dit wordt ook wel een taps toelopend design genoemd.

  • De onderkant van de broek bevat enkelritsen.

  • Ook de Borussia Dortmund trainingsbroek voor kinderen is uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Dit systeem is verwerkt in de stof van de broek (90% polyester, 10% elastaan) en zorgt ervoor dat zweet en vocht naar de buitenkant van het pak getransporteerd wordt. Bovendien heeft de technologie een ventilerend effect.

Borussia Dortmund trainingsjack kinderen

Het Borussia Dortmund trainingspak voor kinderen kan ook gecombineerd worden met één van de trainingsjacks van Borussia Dortmund. Dit pak wordt overigens niet als zodanig door de spelers gedragen. Het jack betreft namelijk het zogenaamde Borussia Dortmund anthem trainingsjack. Dit betreft het jack dat door de spelers gedragen wordt tijdens de opkomst op het veld voorafgaande aan de wedstrijden dit seizoen. Dit betreft bijvoorbeeld het jack dat de spelers aanhebben wanneer de Champions League tune wordt ingezet. Het trainingsjack is in twee verschillende kleurencombinaties beschikbaar. Het fel gele jack dragen de spelers vooral in aanloop naar de wedstrijden in de Bundesliga en het zwart/fel gele jack dragen de spelers in de aanloop naar de Champions League wedstrijden. Het fel gele jack bevat ook weer de initialen van de club op de linkerborst en het clublogo op de andere borst. Beide jacks worden gekenmerkt door brede v-baan, geïnspireerd door de Puma jacks van de jaren '80. Het trainingsjack bevat verder twee zakken en een doorlopende rits.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Puma Borussia Dortmund trainingspak 2021-2022. Deze items worden dit seizoen gedragen door spelers als Haaland, Malen, Reus, Bellingham, Hummels, Moukoko, Reyna, Brandt, Hazard en nog meer spelers.

Borussia Dortmund trainingspak kinderen bestellen

Het Borussia Dortmund trainingspak voor kinderen kun je in de onderstaande winkels bestellen in alle kindermaten. De training sweater heeft normaliter een prijs van € 64,95, maar kun je in sommige webshops al goedkoper scoren. De prijs van de trainingsbroek is € 49,95. De trainingsjacks voor kinderen kun je alleen bestellen in de officiële Puma webshop. Deze hebben een prijs van € 75,-. Check ook andere Borussia Dortmund kleding voor kinderen in deze shops. Directe levering!

Bestel het trainingspak direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

of check de trainingsjacks voor KIDS in de PUMA SHOP! 

Borussia Dortmund training sweater kinderen 2021-2022

Borussia Dortmund training sweater kinderen 2021-2022

Borussia Dortmund trainingsjack kinderen 2021-2022

Borussia Dortmund trainingsjack kinderen 2021-2022

Borussia Dortmund trainingsbroek kinderen 2021-2022