16 september 2021

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2021-2022

Borussia Dortmund en kledingsponsor Puma hebben vandaag het nieuwe Borussia Dortmund Cup of Champions League voetbalshirt 2021-2022 gepresenteerd. Dit tenue wordt door het team van trainer Marco Rose gedragen tijdens de Champions League wedstrijden gedurende 2021-2022. In de groepsfase van het miljardenbal neemt Dortmund het dit jaar op tegen Ajax, Sporting Lissabon en Besiktas. Het nieuwe tenue wordt ook gedragen in de wedstrijden in de DFB Pokal, de Duitse beker.

Borussia Dortmund 3e voetbalshirt 2021-2022

Qua kleur is het Borussia Dortmund Cup voetbalshirt geïnspireerd door de voetbalshirts van mid jaren '90. In de jaren '90 was Nike nog kledingsponsor van Borussia Dortmund en droegen ''Die Schwarzgelben'' vaak een fel geel voetbalshirt. Het Cup voetbalshirt van Dortmund heeft exact deze kleur en heeft verder alle kenmerken van het nieuwe template dat Puma heeft gebruikt voor alle 3e shirts dit seizoen. Ook de 3e shirts van clubs als Manchester City, PSV, AC Milan, Fenerbahce en Olympique Marseille hebben dit template. Het meest opvallende aan dit template is dat de Borussia Dortmund badge ontbreekt op de borst. In plaats hiervan prijkt de naam van de club in het zwart op het midden van de borst: BVB 09. Boven en onder de naam staat een horizontale, zwarte band en op het midden van de borst prijkt het logo van Puma in het zwart. Het logo van het Duitse sportmerk staat ook op beide mouwen. Het logo van Borussia Dortmund is wel op andere plekken op het tenue verwerkt. Het tenue bevat namelijk een all-over print van het clublogo. Deze print heeft dezelfde kleur als het voetbalshirt, waardoor deze logo's bijna niet zichtbaar zijn. Het logo van Borussia Dortmund staat ook in de nek op de achterzijde van het tenue. Op de Cup voetbalshirts staat Evonik als shirtsponsor. Het logo van het chemiebedrijf staat alleen op de Borussia Dortmund voetbalshirts tijdens de wedstrijden in de Champions League en DFB Pokal. In de Bundesliga wedstrijden prijkt het logo van telecombedrijf 1&1 op de tenues van Borussia Dortmund. Het Borussia Dortmund Cup voetbalshirt bevat verder nog zwarte accenten. Deze zijn te vinden in de diagonale Puma formstripes op de schouders en de band aan de onderkant van de mouwen.

Het Borussia Dortmund Cup tenue 2021-2022 wordt compleet gemaakt door een zwart voetbalbroekje met daarop in het fel geel de logo's van de club en Puma. De kousen zijn ook fel geel en bevatten vijf horizontale zwarte lijnen. Op de kousen staan bovendien de initialen van Dortmund: BVB. Zoals alle tenues van Puma zijn deze voetbalshirts uitgerust met de Puma DryCell technologie. Dit systeem is in de stof van de voetbalshirts verwerkt en zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Haaland, Malen, Reus, Moukoko, Bellingham, Hummels, Reyna, Brandt, Hazard en nog meer spelers en check ook het Borussia Dortmund thuisshirt 2021-2022.

Borussia Dortmund cup voetbalshirt bestellen

Het Puma Borussia Dortmund Cup voetbalshrit 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als afgelopen seizoenen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het tenue € 69,95. In deze winkels kun je het tenue ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering!

Bestel je Borussia Dortmund voetbalshirt altijd deze SHOP!

of deze Borussia Dortmund fanshop

of de PUMA SHOP!

Borussia Dortmund 3e shirt 2021-2022

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2021-2022

Borussia Dortmund Cup shirt 2021-2022

Patroon Borussia Dortmund Cup shirt 2021-2022