1 augustus 2022

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023

Borussia Dortmund en kledingsponsor Puma hebben dit weekend ook het nieuwe Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023 gedragen. Dit voetbalshirt draagt het elftal van trainer Edin Terzic alleen de Champions League en DFB Pokal thuiswedstrijden in het Signal Iduna Stadium gedurende het seizoen 2022-2023. Tijdens de Bundesliga wedstrijden draagt de ''Schwarzgelben'' het Borussia Dortmund thuisshirt of uitshirt. Puma is sinds medio 2012 de kledingsponsor van de Duitse voetbalclub en is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design en de productie van het cup voetbalshirt.

Het Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het voetbalshirt van het seizoen 1988-1989. In dit voetbalshirt versloeg Borussia Dortmund Werder Bremen met 3-1 in de DFB Pokal finale door twee doelpunten van Nobby Dickel, die sindsdien bekend staat als de ''Held von Berlin''. Toen was adidas overigens nog kledingsponsor van Borussia Dortmund. Het Borussia Dortmund Cup voetbalshirt is volledig geel en wordt gekenmerkt door de drie diagonale blokken op de schouders. Twee van deze blokken zijn wart en de middelste is wit. De blokken zijn verdeeld in een design van dunne lijnen. Het voetbalshirt is verder uitgerust met een zwarte ronde hals. Het logo van Puma prijkt in het geel op de rechterborst en de linkerborst bevat het logo van de Duitse club. Op het midden van het Cup voetbalshirt staat het logo van Evonik. Het logo van Evonik staat alleen op de tenues waarin Dortmund de Champions League en DFB Pokal wedstrijden speelt. Op de voetbalshirts die de club draagt tijdens de Bundesliga wedstrijden prijkt het logo van 1&1. In de nek op de achterzijde van het tenue staat de tekst: ''Borussia Verbindet''. De achterzijde bevat bovendien de naam van de stad: DORTMUND. De linkermouw is uitgerust met het logo van GLS. Het Borussia Dortmund cup tenue wordt compleet gemaakt door hetzelfde voetbalbroekje en dezelfde kousen als die van het thuistenue. Het voetbalbroekje is zwart en bevat ook de logo's van de club en Puma. De kousen zijn geel en bevatten vijf horizontale zwarte strepen. Op de kousen prijkt bovendien het oprichtingsjaar van Dortmund: 1919.

De Borussia Dortmund tenues zijn opnieuw uitgerust met de nieuwste technologieën. De authentic voetbalshirts bevatten de Ultraweave technologie. Deze voetbalshirts wegen slechts 72 gram, zijn bijna geheel naadloos en staan in het teken van snelheid en dynamiek. Zowel de authentic als de replica voetbalshirts zijn daarnaast komend seizoen weer uitgerust met de Puma Dry Cell technologie. Dit systeem zorgt voor de optimale afvoer van vocht en voor ventilatie. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het Borussia Dortmund cup voetbalshirt 2022-2023, welke vanaf nu gedragen worden door spelers als Haller, Reus, Adeyemi, Bellingham, Moukoko, Schlotterbeck, Süler, Özcan, Brandt, Hummels, Malen, Akanji, Can, Reyna en nog meer spelers gedragen wordt.

Borussia Dortmund cup voetbalshirt bestellen

Het Puma Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het voetbalshirt € 89,95 en het Ultraweave voetbalshirt € 139,95.  Voor kinderen (maten 116, 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 19,95. In deze webshops kun je de Borussia Dortmund voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele Borussia Dortmund bedrukking gebruikt. Check ook de nieuwste Borussia Dortmund trainingskleding in deze winkels!

Bestel je Borussia Dortmund uitshirt altijd in deze Borussia Dortmund fanshop

of de PUMA SHOP!

 

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023

Borussia Dortmund Cup voetbalshirt 2022-2023