Bayern München uitshirt 2023-2024

Het nieuwe Bayern München uitshirt 2023-2024 is vandaag officieel gelanceerd door de club en kledingsponsor adidas tijdens de pre-season tour in Azië en Singapore. Toevallig of niet (vul dat zelf maar in) is het voetbalshirt een eerbetoon aan de fans van de club over de gehele wereld en is het patroon op het voetbalshirt een verwijzing naar de locatie(s) waar de club het trainingskamp belegt. In het nieuwe voetbalshirt speelt het team van trainer Thomas Tuchel de vooral de Bundeslig uitwedstrijden gedurende het seizoen 2023-2024. Tijdens de meeste uitwedstrijden in de Champions League en DFB Pokal draagt de club het Bayern München 3e voetbalshirt 2023-2024.  Het voetbalshirt wordt bovendien door alle jeugdteams en het vrouwenteam gedragen. Eerder lanceerden beide partijen al het Bayern München thuisshirt. 

Mia San Mia over de hele wereld! 

Het Bayern München uitshirt 2023-2024 is zwart en bevat een all-over print van diamanten. Deze diamanten zijn zo geplaatst dat deze de wereldkaart vormen en het design van diamanten is natuurlijk geïnspireerd door de diamanten uit het clublogo. De diamanten hebben een opvallende kleurencombinatie en zijn roze en groen, geïnspireerd door de skyline van wereldsteden als New York, Shanghai, Bangkok en natuurlijk ook die van Tokyo en Singapore, de plekken waar Bayern München op trainingskamp is! Ook de adidas trademark strepen op de schouders, een lijn aan de binnenkant van de V-hals en op de zijkanten van het uitshirt zijn roze.

Alle logo's op het Bayern München uitshirt zijn dit jaar wit. Op de rechterborst prijkt het nieuwe adidas performance logo. Dit zogenaamde 3BAR logo wordt vanaf dit seizoen op alle voetbalshirts van het Duitse sportmerk gebruikt. De andere borst bevat het Bayern München logo. Dit betreft een monochroom logo. Het logo heeft namelijk niet de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het voetbalshirt, in dit geval zwart/wit. Op het midden van het voetbalshirt van de mannen prijkt het logo van Telekom en op het voetbalshirt van de vrouwen staat het logo van Allianz. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt het motto van de club ''Mia San Mia'', verwijzend naar de onstuitbare ambitie van het team, het sterke geloof en de karakteristieke wil om te winnen. Dit is de mentaliteit die in München is ontstaan, maar ook aanwezig is bij de wereldwijde schare fans van de club.

Reacties

Uiteraard is men bij adidas en FC Bayern München verheugd met het design van het nieuwe voetbalshirt. Andreas Jung, bestuurslid van Bayern, reageert: ''Met dit voetbalshirt willen we uitdrukken dat de Mia San Mia mentaliteit zich verspreid heeft naar ons fans over de hele wereld. Bayern München brengt mensen samen die gepassioneerd zijn door deze club, het voetbal en de waarden.'' Ook Lisa Diatz, senior product manager bij adidas, reageert: ''Dit voetbalshirt reflecteert de betekenis van Mia San Mia, een wereldwijde mentaliteit die grenzen en voetbal overstijgt. Het brengt fans over de hele wereld samen. Het voetbalshirt wordt gekenmerkt door een fris ontwerp in een opvallend kleurenpalet, dat fans nog nooit eerder gezien hebben. We kunnen niet wachten om het te zien op het veld en bij de fans die het team over de hele wereld supporten.''

Extra informatie

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologieën: adidas AeroReady en Heat.RDY. De authentic voetbalshirts bevatten de adidas Heat.RDY technologie en de replica voetbalshirts de adidas AeroReady technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd. 
  • Pasvorm: Authentic - SlimFit. Replica - Normaal

Bayern München uitshirt bestellen

Het adidas Bayern München uitshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) zijn de voetbalshirts € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 40,- en de kousen zijn € 23,-. In deze winkels kun je de Bayern München voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het voetbalshirt dragen.

Bayern München uitshirt 2023-2024
Bayern München uitshirt 2023-2024
Bayern München uitshirt 2023-2024
Bayern München uitshirt 2023-2024