Bayern Munchen Human Race Pharrel Williams voetbalshirts

Bayern München draagt tijdens de eerstvolgende wedstrijd in de Duitse beker (de DFB Pokal) het nieuwe Bayern München X Human Race voetbalshirt. Dit special edition voetbalshirt is vandaag door adidas en de club gelanceerd en is ontworpen door Human Race ambassadeur Pharrel Williams. De zanger heeft al een aantal jaar een speciale lijn bij adidas en heeft nu meegewerkt aan het ontwerpen van een vijftal Human Race voetbalshirts. Ook voor Arsenal, Manchester United, Real Madrid en Juventus hebben adidas en Pharrel Williams een speciaal shirt gereleased. Deze voetbalshirts dragen eenheid als boodschap uit en zijn geïnspireerd door een historisch voetbalshirt van één van de clubs. Uiteraard is er een aan het design van het oude voetbalshirt een moderne twist gegeven.

Bayern München Human Race voetbalshirt | Geïnspireerd door het voetbalshirt van 1991-1993

Het Bayern München X Human Race voetbalshirt is gebaseerd op het thuisshirt die de Rekordmeister droeg in de periode 1991-1993. Kenmerkend voor dit voetbalshirt zijn de diagonale en brede adidas strepen op de rechter schouder van het voetbalshirt, dat verder geheel rood was. De brede adidas strepen op de rechtermouw waren in de jaren ’90 iconisch voor de voetbalshirts van het Duitse sportmerk en het Bayern München thuisshirt 1991-1993 was één van de eerste voetbalshirts die dit design had. Pharrel Williams heeft aan dit tenue een moderne look gegeven door de banen als het ware op het voetbalshirt te verven. Ook het logo van adidas onder de brede v-hals, het Bayern München logo op de linkerborst en het Telekom logo op het midden van het voetbalshirt hebben dit ‘’painted’’ design. In 1991-1993 was Opel overigens nog de hoofdsponsor van de Duitse kampioen. Dit logo is nu dus vervangen door het logo van Telekom. Op de achterkant van het tenue is het Human Race logo verwerkt. Het design van het tenue zorgde begin jaren ’90 helaas niet voor betere prestaties op het veld. In deze periode won de club geen noemenswaardige prijzen. In 1992 eindigde de club zelfs op een magere tiende plaats en in 1993 eindigde Bayern als tweede achter kampioen Werder Bremen. Bij Bayern München speelden in deze periode spelers als Jan Wouters, Effenberg, Laudrup, Labbadia, Ziege en Babbel. Het bijbehorende voetbalbroekje van dit tenue is ook rood met drie brede blauw/witte adidas banen op de linkerpijp. De kousen van het tenue zijn rood met witte adidas strepen en over de lengte de naam van HumanRace.

Bayern München Human Race trainingspak

De collectie bevat ook een speciaal Bayern München Humanrace trainingspak, bestaande uit een training top en een trainingsbroek. De training sweater heeft dezelfde kleurencombinatie als het voetbalshirt. De sweater is rood met blauwe adidas strepen op de mouwen met daaronder een wit ‘’painted’’ vlak. Verder bevat de sweater een driehoek met daarin een graphic print in de kleuren van het voetbalshirt en de letters HU. De linkerborst bevat het clublogo in het blauw en de andere borst is uitgerust met een wit adidas logo. De training sweater bevat de gebruikelijke technische kenmerken. De sweater is uitgerust met een hoge hals met een rits tot de borst. De mouwen bevatten aan de onderkant duimgaten en de onderkant van de top is iets langer. Het pak wordt compleet gemaakt door een rode trainingsbroek met blauwe en witte accenten. Ook de trainingsbroek bevat uitingen van de club, adidas en HumanRace. Verder heeft de broek ook weer de bekende functionele accenten. De bovenkant is uitgerust met een tailleband. Daarnaast is de broek voorzien van twee zakken en de onderkant van de pijpen bevatten enkelritsen. Zowel de voetbalshirts als de pakken zijn voorzien van de AeroReady technologie.

Bayern München X adidas X Human Race collectie bestellen

Het Bayern München Human Race voetbalshirt kun je vanaf nu voor kinderen en volwassenen bestellen. Voor kinderen heeft het voetbalshirt een prijs van € 69,95 en voor volwassenen is het voetbalshirt € 89,95. De broekjes bestel je vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 17,95. Het trainingspak kun je alleen bestellen voor volwassenen. De top is € 89,95 en de trainingsbroek is € 69,95. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel deze collectie exclusief in deze SHOP 

of deze winkel! 

Bayern München Human Race voetbalshirt

Bayern München Human Race tenue

Bayern München Human Race trainingspak