25 mei 2015

Barcelona uitshirt 2015-2016

Tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt van de club is het nieuwe Barcelona uitshirt voor 2015-2016 officieel gelanceerd door de Catalaanse club en kledingsponsor Nike. Eerder lekte het design van het mogelijke nieuwe Barcelona uitshirt al uit via verschillende blogs. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe voetbalshirt van de Spaanse club te worden. In dit nieuwe uitshirt speelt Barca de La Liga/Primera Division, Copa del Rey en Champions League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2015-2016. Het uitshirt van Barcelona staat dit seizoen, evenals tijdens het seizoen 2013-2014, geheel in het teken van de vlag van Catalonië: La Senyera. Bovendien komen in het uitshirt de Blaugrana kleuren van het thuistenue van Barcelona terug.

Barcelona uittenue 2015-2016

De voorkant van het Barcelona uitshirt 2015-2016 is namelijk overwegend geel/goud. Deze kleur staat voor de eenheid van de Catalanen. De achterkant van het nieuwe uitshirt van Barcelona heeft een ander design. De achterkant is namelijk overwegend geel en bevat daarnaast vier verticale rode banen. Dit design is gebaseerd op de Senyera vlaggen (de Catalaanse vlag), die de fans van Barcelona om hun nek dragen tijdens de wedstrijden van Barcelona, om hun club aan te moedigen en hun liefde te uiten voor zowel Barcelona en Catalonië. Verder is het nieuwe uitshirt van Barcelona voorzien van een moderne ronde hals, welke aan de voorkant geel is en aan de achterkant blauw/rood is. Dit zijn de clubkleuren van Barcelona. De binnenkant van de kraag is voorzien van de leus van de club: Mes Que Un Club (Meer dan een club), welke ook op alle stoeltjes in Camp Nou staat. Verder bevat het shirt een blauwe strip over de zijkanten van het shirt. Deze lopen door tot over het voetbalbroekje van het nieuwe uittenue. De zijkanten van het voetbalbroekje bevatten echter een strip in een lichtere kleur blauw. Dit is dezelfde kleur als de uitshirts van Barcelona hadden tijdens de legendarische jaren '70. Uiteraard is het nieuwe Barcelona uitshirt ook voorzien van verschillende logo's en sponsoruitingen. Op de linker mouw verschijnt het logo van subsponsor BEKO en op het midden van het voetbalshirt staat het logo van hoofdsponsor Qatar Airways. De rechter borst bevat een blauwe Nike swoosh. Nike is al sinds 1996 kledingsponsor van de Catalaanse club. De linker borst bevat het logo van de club en op de achterkant van het Barcelona uitshirt staat het logo van Unicef. Het Barcelona uittenue 2015-2016 wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan weerszijden een licht blauwe strip. Bovendien staan de logo's van de club en Nike op de shorts. De sokken zijn ook geheel geel en bevatten het logo van Nike en de initialen van FC Barcelona (FCB). Check hieronder de foto's van de nieuwe Barcelona uitshirts. Inmiddels heeft Barcelona ook het alternatieve uitshirt of licht blauwe 3e shirt voor 2015-2016 gelanceerd. 

Barcelona uitshirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe Barcelona uitshirt 2015-2016 kan je vanaf nu zowel voor kinderen als volwassen kopen in de verschillende online shops. Check meer informatie hieronder. Check ook de nieuwe trainingspakken, trainingsshirts, presentatiepakken, N98 jackets en andere Barcelona merchandising in het overzicht hiernaast. Inclusief officiële Barcelona bedrukking van sterspelers als Messi, Neymar, Suarez, Rakitic, Pedro, Iniesta, Busquets en Pique of een eigen naam en nummer.

KOOP het nieuwe Barcelona uitshirt 2015-2016 in deze online Barcelona shop  (INCLUSIEF officiële bedrukking)

of in de officiële Barcelona shop van Nike (INCLUSIEF officiële bedrukking)


Barcelona -voetbalshirts -2015-2106

Barcelona -uitshirt -2015-2016

Barcelona Uitshirt 2015-2016

Barcelona -uittenue -2015-2016

Extra informatie Barcelona voetbalshirts
2015-2016
De Barcelona Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron: news.nike.com