25 mei 2015

Barcelona thuisshirt 2015-2016

Het nieuwe Barcelona thuisshirt voor 2015-2016 is vandaag officieel gelanceerd door kledingsponsor Nike en de kampioen van Spanje. In dit nieuwe voetbalshirt speelt Barcelona de La Liga/Primera Division, Copa Del Rey en Champions League thuiswedstrijden in het Camp Nou gedurende het seizoen 2015-2016. Eerder lekte het design van het nieuwe voetbalshirt van Barcelona al uit via verschillende fora. Dit bleek ook daadwerkelijk het design van het nieuwe thuisshirt van Barcelona te worden. En hier is nu al veel discussie over. Het thuisshirt van Barcelona wordt namelijk voor het eerst in de geschiedenis van de club gekenmerkt door horizontale rode en blauwe banen over het shirt. Eerder zagen we deze banen al terug bij het basketbal, rugby en atletiekteam van FC Barcelona. Het voetbalshirt bevat tijdens het seizoen 2015-2016 ook horizontale Blaugrana banen. Deze banen zijn geïnspireerd door de vlaggen van de supporters van de club in Camp Nou.

Barcelona thuistenue 2015-2016

Het Barcelona thuisshirt 2015-2016 bevat vier horizontale rode en vijf horizontale blauwe banen en bevat bovendien een kleine blauwe v-hals. De achterkant van de kraag is geheel in La Senyera (de vlag van Catalonië) stijl. Deze wordt namelijk gekenmerkt door de vier dunne gele banen en vier dunne rode banen. Verder bevat het shirt een gele of gouden strip, welke over de zijkant van het shirt loopt en aan de onderkant van de mouwen en bovendien doorlopen over de shorts. In de kraag van het nieuwe Barcelona thuisshirt staat de leus van de club: ''Mes Que Un Club'' (Meer dan een club). Deze leus staat ook op alle stoeltjes van Camp Nou. Verder zijn de mouwen geheel blauw. Op het midden van het voetbalshirt staat sinds 2013 hoofdsponsor Qatar Airways en op de linker mouw staat subsponsor BEKO. De linker borst is uitgerust met het logo van de Catalaanse club en de andere borst bevat het logo van Nike, welk al sinds 1998 teamkledingsponsor van de kampioen van Spanje van het seizoen 2014-2015 is. Op de achterkant van het Blaugrana gestreepte Barcelona shirt staat UNICEF. De officiële bedrukking voor de Barcelona voetbalshirts voor 2015-2016 is geïnspireerd door de bedrukking die Barcelona voorgaande seizoenen had, maar is net iets anders. Deze bedrukkign is ontworpen door Vasava en is gebaseerd op de vormen van La Pedrera, een modern gebouw in Barcelona, welke ontworpen is door Antoni Gaudi.  Het nieuwe Barcelona tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met een rode strip over de zijkanten van het short. Ook de logo's van Barcelona en Nike zijn vertegenwoordigd op de shorts. De kousen van het nieuwe Barcelona thuistenue 2015-2016 zijn overwegend blauw met aan de bovenkant een rode band. Bovendien staan op de sokken zowel het logo van Nike als de initialen van Barcelona (FCB) in het geel op de kousen. Check hieronder de foto's van het nieuwe Barcelona thuisshirt 2015-2016, waarin sterren als Messi, Neymar, Suarez, Rakitic en alle andere Barca sterren gaan schitteren komend seizoen. Ook het nieuwe Barcelona uitshirt 2015-2016 en het alternatieve licht blauwe uitshirt /3e shirt zijn gepresenteerd. 

Barcelona thuisshirt 2015-2016 kopen

Het Barcelona voetbalshirt kan je evenals het al gepresenteerde Barcelona uitshirt 2015-2016, de nieuwe trainingsshirts, trainingspakken, presentatiepakken, N98 jackets en andere Barcelona merchandising kopen in de verschillende online shops voor zowel kinderen als volwassenen. Inclusief officiële Barcelona bedrukking van sterspelers als Messi, Neymar, Suarez, Rakitic, Iniesta, Pique, Busquets en Pedro of een eigen naam en nummer. Of check het overzicht met beschikbare Barcelona producten hiernaast. Directe levering en gratis verzending! 

KOOP het Barcelona thuisshirt 2015-2016 in deze online Barcelona shop (INCLUSIEF officiële bedrukking)

of in de officiële Barcelona shop van Nike (INCLUSIEF officiële bedrukking) 

Barcelona -voetbalshirts -2015-2106

Barcelona -thuisshirt -2015-2016

Barcelona -thuisshirt -2015-2016-2

Barcelona -thuistenue -2015-2016

Extra informatie Barcelona voetbalshirts 2015-2016

De Barcelona Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!


Bron: news.nike.com