Het nieuwe Barcelona thuisshirt is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Spaanse club. Eerder lekte het design van het nieuwe Barcelona thuisshirt 2014-2015 al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe voetbalshirt van Barcelona te worden. In het nieuwe thuisshirt speelt Barcelona de La Liga en Champions League thuiswedstrijden in Camp Nou gedurende het seizoen 2014-2015. Het nieuwe thuisshirt van Barcelona is door de club op een speciale manier gelanceerd. De voetballers van Barcelona staan van La Masia, de trainingsaccomodatie van de club, tot Camp Nou voor een unieke speelstijl en een filosofie van spelers opleiden voor het eerste elftal. Om deze reden is het nieuwe thuisshirt van Barcelona niet alleen door de spelers van het eerste elftal van Barcelona gelanceerd, maar ook door een aantal spelers van Barcelona B: Sergi Samper, Edgard Ié en Jean Marie Dongo Tsafack.

Het nieuwe thuisshirt van Barcelona heeft opnieuw een klassieke uitstraling en wordt uiteraard gekenmerkt door de Blaugrana banen over het voetbalshirt. De verticale rode en blauwe banen zijn echter breder dan op het vorige thuisshirt. Verder wordt het nieuwe Barcelona thuisshirt gekenmerkt door een ronde kraag met aan de onderkant een kleine opening in een v-design. Deze opening bevat de kleuren van de Catalaanse vlag La Senyera: rood en geel. Het is de eerste keer in de historie van de club dat de Senyera vlag op de voorkant van het voetbalshirt verschijnt in plaats van in de binnenkant van de kraag of op de achterkant van het voetbalshirt van Barcelona. De rechter borst van het Barcelona shirt bevat het logo van Nike in het geel en de andere borst het embleem van Barcelona. Hoofdsponsor Qatar Airways versiert het midden van het voetbalshirt. De binnenkant van de kraag bevat een kleine blauwe driehoek met daarin de leus van de club “Mes que un club” en het oprichtingsjaar 1899. De achterkant van het voetbalshirt is bovendien voorzien van de naam van Barcelona, in de kleur geel van de Senyera vlag. Het nieuwe Barcelona thuistenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje met aan weerszijden een rode lijn. Bovendien staan het logo van Barcelona en Nike op de shorts. De kousen zijn overwegend blauw met aan de bovenkant een rode band. Bovendien staan het logo van Nike en de naam van de club op de sokken.  Check hieronder de foto's van de nieuwe Barcelona thuisshirts en tenues 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, inclusief 10% korting en de officiële bedrukking van een eigen naam en nummer of van sterspelers als Messi, Neymar, Iniesta, Xavi, Sanchez, Pedro en Alves. Check daar ook de nieuwe roze trainingsshirts, trainingspakken, N98 jackets en andere Barcelona merchandising.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

 Barcelona Thuisshirt 2014-2015 (1)

Barcelona Voetbalshirt 2014-2015

Barcelona Thuistenue 2014-2015

Barcelona Thuisshirt 2014

Extra informatie Barcelona voetbalshirts


Alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com