12 september 2016

Barcelona en Nike lanceren nieuw Champions League trainingsshirt 2016-2017

Het nieuwe Barcelona Champions League trainingsshirt is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de Spaanse kampioen. Dit trainingsshirt wordt door de spelers van Blaugrana gedragen tijdens de trainingen ter voorbereiding op de Champions League wedstrijden gedurende 2016-2017. Tijdens de Champions League groepsfase is Barcelona ingedeeld in een groep met Manchester City, Besiktas en Celtic. Het nieuwe shirt werd door de club voor het eerst gedragen in de voorbereiding op de wedstrijd tegen Celtic op 13 september 2016. We bespreken het design van het nieuwe training shirt hieronder.

Barcelona CL training shirt en tenue 2016-2017

Het nieuwe Barcelona trainingsshirt voor de Champions League van 2016-2017 is overwegend zwart en bevat turquoise gekleurde mouwen. Deze mouwen bevatten flitsende strepen en aan de onderkant een bies met diagonale strepen. Verder is het nieuwe shirt uitgerust met een v-hals met aan de achterkant een zwarte strip. Op de logo's staan de logo's van kledingsponsor Nike en Barcelona in een fellere turquoise tint. Door de regels van het kampioenenbal is het niet toegestaan een hoofdsponsor op het trainingsshirt te dragen. Hierdoor is het nieuwe trainingsshirt van de club van Luis Enrique niet uitgerust met het logo van Qatar Airways. Het nieuwe trainingstenue van Barcelona kan, zoals op de foto's hieronder te zien is, gecompleteerd worden door een zwart trainingsbroekje, waarop ook de logo's van de club en NIKE prijken.

Replica vs VAPOR MATCH trainingsshirt

Barcelona en NIKE lanceren twee verschillende versies van het trainingsshirt. De replica versie is alleen uitgerust met de Nike Dri Fit technology, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, waardoor de spelers optimaal kunnen presteren. De authentic versie van de trainingstenues is uitgerust met de AeroSwift technology. Deze technologie is verwerkt in het materiaal van de shirts. De AeroSwift trainingsshirt zijn namelijk gemaakt van enkele en dubbel geweven naden. De delen van het lichaam waar de meeste ventilatie nodig is zijn uitgerust met enkele naden, terwijl het shirt ook stevig is door de dubbel geweven naden. Bovendien vallen deze shirts strakker om het lichaam. De authentic trainingsshirts van Barcelona met AeroSwift technologie zijn bovendien 10% lichter gemaakt dan voorheen, hebben 50% meer stretch, droger 25% sneller en voeren vocht tot wel 20% sneller af.

Barcelona trainingsshirt kopen

De nieuwe Barcelona Champions League shirts voor 2016-2017 kan je per direct voor kinderen en volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 39,95 en voor kinderen € 44,95. De authentic trainingsshirts met AeroSwift technology hebben een prijs van € 99,95. De bijbehorende broekjes hebben een prijs van € 34,95 in de replica versie en € 59,95 in de authentic versie. Wil je andere producten van Barcelona kopen? Check dan onder andere het overzicht met beschikbare Barca producten hiernaast of hieronder!

Koop het nieuwe Barcelona CL training shirt vanaf nu in deze officiële Barcelona shop (iets goedkoper en inclusief andere Barcelona shirts)

of in  deze officiële NIKE fanshop

of in deze Barcelona shop!Barcelona -training -tenue -cl -2016-2017

Barcelona -Champions -League -training -shirt -2016-2017