15 september 2015

Barcelona 3e shirt 2015-2016

Het nieuwe Barcelona 3e shirt of Champions League voetbalshirt voor 2015-2016 is vandaag officieel gelanceerd door de kampioen van Spanje en kledingsponsor Nike. In deze voetbalshirts speelt Barcelona vooral de uitwedstrijden in de Champions League gedurende het seizoen 2015-2016, maar ook een aantal uitwedstrijden in de Spaanse La Liga en de Copa del Rey. Barcelona is dit seizoen ingedeeld in Champions League poule E en strijdt met AS Roma, Bayer Leverkusen en Bate Borisov om een plek in de achtste finales van het kampioenenbal. Eerder lekte het design van het nieuwe Barcelona voetbalshirt al uit. Vandaag is deze ook officieel bekend gemaakt door Nike en de club. Ook dit seizoen heeft het 3e shirt een flitsend design.

Barcelona 3e tenue 2015-2016

Het nieuwe Barcelona 3e shirt is overwegend licht blauw. De licht blauwe kleur is gebaseerd op de kleur blauw van het Barcelona thuisshirt, hoewel deze op het thuisshirt veel donkerder is. De flitsende licht blauwe kleur staat voor het het innovatie en vooruitstrevend voetbal, waar Barcelona om bekend staat. Verder wordt het shirt gekenmerkt door het zwarte vlak aan de onderkant van de mouwen. De mouwen zijn aan de bovenkant licht blauw en lopen door middel van een korrelig effect over in het zwart. Ook de zijkanten van het shirt zijn uitgerust met een zwarte strip en de shorts en kousen bevatten ook zwarte accenten. Daarover straks meer. De zwarte accenten op het shirt zorgen ervoor dat de spelers opvallen wanneer de stadionlampen op de spelers schijnen tijdens de wedstrijden die de club 's avonds speelt. Het nieuwe Barcelona 3e voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals. De binnenkant van de kraag bevat natuurlijk de leus van de club: ''Mes Que Un Club'' (Meer dan een club). Deze leus staat ook op de stoeltjes in het stadion van Barcelona: Camp Nou. Ook de onderkant van de rechter mouw van het nieuwe Barcelona voetbalshirt is uitgerust met een speciaal detail. Hier is namelijk de Senyera vlag te vinden. Dit is de vlag van Catalonië en staat voor de band die de club heeft met Catalonië. De linker borst bevat het logo van Barcelona en de andere borst bevat het logo van Nike, welke sinds 1998 kledingsponsor is van de club die onder leiding staat van Luis Enrique. Op het midden van het nieuwe Barcelona shirt staat hoofdsponsor Qatar Airways, welke sinds 2013-2014 hoofdsponsor is van Barcelona. Het nieuwe Barcelona 3e tenue wordt gecompleteerd door een overwegend licht blauw short. Dit short heeft hetzelfde effect als de mouwen van het shirt hebben en loopt aan de onderkant met het korrelende effect over in het zwart. De zijkanten van het Barcelona voetbalbroekje bevatten ook een zwarte strip en bovendien zijn de logo's van Barcelona en Nike vertegenwoordigd op het short. De kousen van het nieuwe Barcelona 3e tenue zijn geheel zwart met in het licht blauw de initialen van de club (FCB) en de swoosh van de Amerikaanse kledingsponsor. Check hieronder de foto's van de nieuwe Barcelona Champions League voetbalshirts, waarin sterren als Messi, Suarez, Neymar, Rakitic, Turan, Pique, Iniesta en nog meer sterspelers schitteren dit seizoen.

Officiële bedrukking Barcelona 3e shirt 2015-2016

De officiële bedrukking van de namen en nummers van de spelers van Barcelona voor het nieuwe 3e shirt is vrij statig. Het lettertype is gebaseerd op de vormen van La Pedrera (Casa Mila). Dit is een gebouw in Barcelona die ontworpen is door Antoni Gaudi. Het gebouw wordt gekenmerkt door de golvende buitenkant. De officiële bedrukking voor de Barcelona voetbalshirts voor 2015-2016 is hierop gebaseerd. Deze bedrukking heeft een navy blauwe kleur op de achterkant van het 3e shirt. De rugnummers van deze officiële bedrukking zijn aan de onderkant uitgerust met het Barcelona logo. De Fan Style bedrukking is in kleur, font en stijl identiek aan deze bedrukking, maar bevat niet het rugnummer. Check hier meer info over de officiële Barcelona bedrukking van dit seizoen. 

Barcelona 3e shirt 2015-2016 kopen

Het nieuwe Barcelona 3e shirt 2015-2016 kan je zowel voor kinderen als volwassenen kopen. De prijs van het shirt voor kinderen is € 65-€ 70 en de prijs van het voetbalshirt voor volwassenen is € 80-85. Check hieronder de shops waar je dit nieuwe en unieke shirt kunt kopen. Laat daar ook je shirt bedrukken met een eigen naam en nummer of één van de sterspelers. Dit betreft de officiële Barcelona bedrukking! Check ook andere beschikbare producten in het overzicht hiernaast. Directe levering en gratis verzending!

KOOP het Barcelona thuisshirt 2015-2016 in de online Barcelona shop (INCLUSIEF officiële bedrukking)

of

de online Barcelona voetbalshop! 

Barcelona -champions -league -shirt -2015-2016

Zijkant -barcelona -3e -shirt -2015-2016

Barcelona -3e -tenue -2015-2016

Extra informatie Barcelona voetbalshirts 2015-2016

De Barcelona Nike voetbalshirts voor het seizoen 2015-2016 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's:
news.nike.com