Het nieuwe 3e shirt of Champions League uitshirt van Barcelona is vandaag officieel gelanceerd door teamkledingsponsor Nike en de Catalaanse club. In deze voetbalshirts speelt Barca de uitwedstrijden in de Champions League gedurende het seizoen 2014-2015 en de La Liga uitwedstrijden wanneer er niet in het reguliere uitshirt gespeeld kan worden. Barcelona strijdt in de Champions League met Paris Saint Germain, Ajax en Apoel Nicosia om een plaats in de volgende ronde. Eerder lekte het design van het nieuwe Barcelona 3e shirt al uit. Dit blijkt ook daadwerkelijk het nieuwe shirt te worden. Het nieuwe Barcelona 3e shirt wordt gekenmerkt door de felle of fluoriserende kleur geel in twee tinten. De laatste keer dat Barcelona een geel uitshirt had, was in 2005. De voorkant van zowel het voetbalshirt, als de voetbalbroekjes en kousen zijn een lichtere kleur fel geel dan de achterkant van deze items. Deze kleurverschillen worden gescheiden door een een blauwe strip. De kleur blauw is uiteraard afkomstig van de clubkleuren van Barca. De blauwe strip loopt zowel op de zijkant van het shirt, als over de mouwen van het shirt en over de zijkanten van het voetbalbroekje. Bovendien lopen er blauwe details over de sokken. Deze blauwe banen dienen de snelheid van de spelers te accentueren, wanneer deze in actie komen voor Barcelona. Verder wordt het nieuwe Barcelona shirt gekenmerkt door de klassieke polo kraag met drie knoopjes en zijn er verschillende details terug te vinden op het 3e shirt van Barca. Zo bevat de onderkant van de rechter mouw een kleine Senyera vlag. Dit is de vlag van Catalonië. De binnenkant van de kraag bevat een blauwe driehoek met daarin de leus van de club ''Mes que un club'' (Meer dan een club) en het oprichtingsjaar: 1899. De achterkant van het voetbalshirt bevat bovendien de naam van de club: BARCA. De linker borst van het shirt bevat het logo van Barcelona en de andere borst het logo van Nike. Hoofdsponsor Qatar Airways versiert het midden van het voetbalshirt.

Het nieuwe Barcelona tenue wordt gecompleteerd door een fel geel voetbalbroekje met aan weerszijden een blauwe strip. Ook de logo's van Barcelona en Nike zijn vertegenwoordigd op de shorts. De kousen zijn geheel fel geel en bevatten aan de zijkanten een blauwe strip. Het logo van Nike staat ook op de sokken met daaronder de naam van de club: BARCA. Check hieronder de foto's van het nieuwe Barcelona 3e shirt 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je evenals de officiële Barcelona thuisshirts en uitshirts vanaf nu kopen in de online voetbalshop van Subside Sports, evenals de Barcelona presentatiepakken, trainingsshirts, N98 jackets, t-shirts en andere Barcelona merchandising. Inclusief officiële bedrukking van sterspelers als Suarez, Neymar, Messi, Rakitic, Vermaelen en Iniesta. + 10% KORTING

Koop het hier.. en geef hieronder je mening!

Barcelona 3e Shirt 2014-2015 (4)

Barcelona -3-e -tenue -2014-2015

Barcelona -3e -voetbalshirt -2014-2015

Extra informatie


Uiteraard zijn alle Nike voetbalshirts voor het seizoen 2014-2015 uitgerust met de meest geavanceerde technieken van teamkledingsponsor Nike, om de prestaties van het team te bevorderen. De nieuwe Barcelona voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers van Barcelona coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanten van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van Barcelona is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaat voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 biljoen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

 

Bron foto's: news.nike.com