1 maart 2011

Bank of Scotland nieuwe shirtsponsor FC Utrecht

In januari werd er al gespeculeerd over een nieuwe shirtsponsor voor FC Utrecht. Werd het Douwe Egberts? Werd het AGIS ? Vanmiddag werd bekend dat beide ondernemingen niet de nieuwe hoofdsponsor van FC Utrecht worden en de plaats van Phanos op de voetbalshirts overnemen. Algemeen directeur Jan Willem van Dop maakte namelijk bekend dat het internationale bankconcern Bank of Scotland per direct de nieuwe hoofdsponsor wordt van FC Utrecht en zich voor zes jaar bindt aan de plaatselijke FC.

In een officiële verklaring laat FC Utrecht weten dat het contract met Phanos in goede vrede ontbonden is: ‘’ Phanos heeft, na zes seizoenen sponsoring, FC Utrecht laten weten niet verder te gaan als hoofdsponsor. De club respecteert dit besluit en kijkt terug op seizoenen van goede en innige samenwerking. Des te meer respect heeft FC Utrecht voor Phanos nu de club de mogelijkheid is geboden om de belangrijkste positie op de voetbalshirts en andere exposurefaciliteiten van het hoofdsponsorschap op dit moment al ter beschikking te stellen aan een mogelijke nieuwe sponsor.’’

 

Dries Mertens en Ismo Vorstermans toonden dinsdag het shirt van FC Utrecht met het logo van Bank of Scotland op de borst. Het elftal van Ton du Chatinier zal dit shirt woensdag voor het eerst dragen in de belangrijke halve finale om de KNVB Beker tegen FC Twente. Ook Jong FC Utrecht en de A-jeugd zullen met Bank of Scotland op het voetbalshirt gaan spelen.

 

Bertil Bos, Managing Director van Bank of Scotland, zei blij en vereerd te zijn. Hij gaf een korte toelichting op de bijzonder rijke historie van de in 1695 opgerichte bank, die sinds 1999 ook in Nederland actief is met haar spaar- en hypotheekproducten. “Dit willen we verder uitbreiden door onze naamsbekendheid te vergroten”, gaf hij aan. “De samenwerking met FC Utrecht is daarvoor de ideale manier. We hebben in Schotland een reputatie van bank van het volk. Met dat imago passen we erg goed bij FC Utrecht.”

 

Bank of Scotland is in Groot-Brittannië ook actief in sportsponsoring. De bank was van oudsher onder meer betrokken bij de Schotse voetbalgrootmachten Celtic en Rangers. De bank is hoofdsponsor van de Olympische Spelen in Londen in 2012.

 

Helaas weten wij nog niet waar de FC Utrecht voetbalshirts met Bank of Scotland als sponsor op het shirt te koop zijn. Wij verwachten niet dat FC Utrecht op teamkledingleverancier Kappa de huidige FC Utrecht shirts met Bank of Scotland als sponsor voor consumenten op de markt brengen. Immers binnen korte tijd worden de nieuwe FC Utrecht thuisshirts en FC Utrecht uitshirts voor het seizoen 2011/2012 bekend gemaakt. Op Twitter gaat het gerucht dat het uitshirt een pikante kleur krijgt. Meer nieuws daarover binnenkort op voetbalshirts.com