Dit juichen wij altijd toe: Supporters die mee mogen denken met het design van de nieuwe voetbalshirts. Het heeft uiteindelijk wat later plaatsgevonden dan in eerste instantie de bedoeling was, maar afgelopen week heeft het bestuur van Victoria Alkmaar samen met Remco Strik (SV AZ) om de tafel gezeten met Earnest Stewart om het ontwerp van de nieuwe uitshirts te bespreken.

 

Tijdens een forumavond vorig jaar diende de supportersvereniging Victoria Alkmaar  de vraag in of het mogelijk was om inspraak te krijgen in het ontwerp van de nieuwe shirts. Een door de aanhang gewaardeerd shirt zal gretiger aftrek vinden in de winkel en daar zou de club natuurlijk ook bij gebaat zijn. AZ kon zich vinden in het idee en uiteindelijk zijn er met dank aan alle creatievelingen op de AZ Fanpage een aantal ontwerpen afgeleverd bij Earnest Stewart. Deze reageerden direct enthouasiast en beloofde ons uit te nodigen voor een gesprek nadat er overleg was geweest tussen kledingsponsor en club.

Spanje uitshirt '' align=Spanje Thuisshirt

 

Afgelopen woensdag hebben AZ en de supportersvereniging een gesprek gehad met een positieve uitkomst. Zo keert de watertoren/burcht weer terug op het shirt en is er rekening gehouden met diverse wensen vanuit de supporters ten aanzien van het model. Zo zal het shirt niet te strak, maar zeker ook niet te wijd worden. Op aangeven van heel veel supporters zal men ook niet meer te frivool gaan worden in de kleurkeuze. Dus geen geel-blauw meer, maar gewoon terug naar de basis door te kiezen voor de logische kleuren rood, wit en zwart. Verder kijkt men nog of er nog mogelijkheden zijn om een plek te vinden voor een beeldbepalend Alkmaars gebouw, al staat daarbij wel voorop dat dit niet ten koste van het ontwerp mag gaan.

 

Victoria Alkmaar en de Supportersvereniging van AZ hebben tevens bij AZ aangegeven dat zij een jaarlijks terugkerend gesprek willen het design van de voetbalshirts omdat dit soort dingen ervoor zorgen dat de kloof tussen club en supporters kleiner wordt.  En dat is iets waar we allemaal veel waarde aan hechten.

 

Geniet hier nog even van de huidige AZ thuisshirts en AZ uitshirts. Koop het hier!

 

Bron: Victoria Alkmaar