AZ heeft het 3e shirt voor het seizoen 2011-2012 vandaag ook officieel bekend gemaakt. In dit uitshirt speelt AZ de Eredivisie & Europa League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2011-2012. AZ speelt voor het eerst in dit shirt in de uitwedstrijd tegen Heracles op 28 oktober 2011. Het uitshirt van AZ heeft hetzelfde design als het thuisshirt en zwarte uitshirt is overwegend blauw. Dit design wordt verder gekenmerkt door de blauw/witte Y-vormige kraag. Ook de onderkant van de mouwen en de lijntjes aan de zijkant van het AZ voetbalshirt zijn wit.

De logo's van teamkledingsponsor Macron staan op beide schouders en op de rechterborst. De andere borst bevat het logo van AZ en op het midden van het shirt staat het logo van hoofdsponsor AFAS. Verder wordt het 3e shirt van AZ gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en blauwe kousen met witte details.


Verder werd twee weken geleden al bekend dat de AZ supporters mee mogen denken met het design van de 2012-2013 voetbalshirts van de club uit Alkmaar, waarvoor hulde! Daarover hebben wij al nieuws van supportersvereniging Victoria: ''Komend seizoen zal er wederom geen kraag op het shirt komen, is het shirt weer ‘supporter-fit’ en komen er weer kleine details op het shirt naar voren die gelieerd zijn aan AZ en de stad Alkmaar. Tevens werd eens te meer duidelijk gemaakt dat er nooit een bonte verzameling kleuren op het shirt zal komen. Zo heeft AFAS bewust voor witte letters gekozen in plaats van de roodblauw-gekleurde in het originele logo. Wederom een sympathiek gebaar van de sponsor, die eerder al sjaals en minishirts uitdeelde aan alle supporters. De stijl van het thuisshirt zal, zoals ook al vaker vermeld, altijd rood met witte mouwen zijn. Hier komt geen verandering in, op een paar details die ieder seizoen worden veranderd na.''

 

Voor de shirts voor het seizoen 2013-2014 zullen de supporters een nog grotere inbreng krijgen. Macron zal een sjabloon beschikbaar stellen waarop iedere supporter zijn eigen ideeën de vrije loop kan laten. Deze ontwerpen zullen dan vervolgens ook weer gebruikt gaan worden om het shirt nog verder van de supporters te maken! De sjablonen voor het ontwerp zullen waarschijnlijk in april 2012 beschikbaar komen.

Check hieronder in ieder geval de foto's van het AZ 3e shirt 2011-2012. Deze kan je binnenkort kopen in de online voetbalshop van Subside Sports.

Koop het hier!

 

AZ Europese uitshirt 2011-2012

 

AZ Europese uitshirt 2011-2012