Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024

Tussen alle ophef met betrekking tot het clublogo hebben Atlético Madrid en kledingsponsor Nike het nieuwe Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024 officieel gepresenteerd. Zoals dat ook met het logo het geval is, gaat Atlético Madrid met het thuisshirt back to basic! In het voetbalshirt speelt ''Los Colchoneros'' de La Liga, Copa del Rey en Champions League thuiswedstrijden in het Civitas Metropolitan Stadium tijdens het seizoen 2023-2024! Nike is ook dit jaar weer de producent van de Atlético Madrid voetbalshirts. Deze functie vervult het sportmerk al ruim 20 jaar (sinds 2001). WhaleFin is sinds het seizoen 2022-2023 hoofdsponsor. Eerder presenteerden Nike en de club al het Atlético Madrid uitshirt 2023-2024

Geïnspireerd door het 120 jarig jubileum

Bij Atlético Madrid staat dit seizoen alles in het teken van het 120 jarig bestaan van de club. De Madrileense voetbalclub werd in 1903 opgericht als Athletic Club Sucursal de Madrid. In de eerste jaren na de oprichting van Atléti speelde de club in blauw/witte voetbalshirts. Dit seizoen is het uitshirt door het voetbalshirt van de beginjaren van de club geïnspireerd. In 1911 veranderden de clubkleuren naar rood/wit. Dat zat zo: Atlético Madrid was een zusterclub van Athletic Bilbao en die club veranderde de clubkleuren naar rood/wit en dus volgde Atlético Madrid. Het verhaal gaat dat rood/witte voetbalshirts goedkoop geproduceerd konden worden, omdat dezelfde combinatie werd gebruikt voor de matrassen. De stof die niet gebruikt werd voor de productie van matrassen kon zodoende voor voetbalshirts gebruikt worden. De bijnaam van de club is hiervan afgeleid: Los Colchoneros (de matrassenmakers).

Na drie seizoenen waarin de verticale rood/witte banen besmet waren met kartelrandjes, vlekken en golven, zijn de banen op het Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024 weer helemaal recht toe, recht aan. Dit design is geïnspireerd door één van de eerste rood/wit gestreepte voetbalshirts van de club uit de Spaanse hoofdstad. Naar de bovenkant van het voetbalshirt zijn de banen lichter. Dit detail is geïnspireerd door de groei van de stad en de club de afgelopen 120 jaar.

Nike heeft opnieuw het standaard Strike template als uitgangspunt genomen voor het thuisshirt. Dit betekent dat het voetbalshirt is uitgerust met een ronde hals. Daaronder bevindt zich een ronding, waaronder zich de rode en witte banen bevinden. De mouwen zijn volledig rood. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike in het blauw en de andere borst bevat het clublogo. Dit betreft nog het moderne clublogo. Pas vanaf het seizoen 2024-2025 wordt het oude clublogo weer in ere hersteld. In de nek op de achterzijde van het tenue staat traditiegetrouw de Spaanse vlag en de binnenkant van de hals bevat het getal 120, verwijzend naar het jubileum van de club. Het Atlético Madrid thuistenue 2023-2024 wordt compleet gemaakt door een rood voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Nike staan. De kousen zijn ook rood en bevatten op het midden een witte swoosh en de bijnaam van de club: Atleti.

Extra informatie:

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologieën: Nike Dri Fit en Nike Dri Fit ADV. De authentic voetbalshirts (de versie die de spelers dragen) zijn uitgerust met de Nike Dri Fit ADV technologie. In het materiaal van deze tenues zijn extra knit zones verwerkt voor een nog betere ventilatie. Deze voetbalshirts vallen over het algemeen meer getailleerd en zijn lichter. De replica voetbalshirts zijn voorzien van de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zorgen voor de afvoer van vocht naar de buitenkant van de voetbalshirts en voor ventilatie.
  • Pasvorm: Replica - Normaal, Authentic - Slimfit 

Atlético Madrid voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Nike Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen. Dit zijn de prijzen van de voetbalshirts van Atlético Madrid 

  • Volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL): € 94,95
  • Kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95
  • Authentic/Match voetbalshirts (alleen voor volwassenen): € 149,95
  • Voetbalbroekjes: Vanaf € 39,95
  • Voetbalkousen: Vanaf € 19,95

In de onderstaande winkels kun je de Atlético Madrid voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers op het tenue dragen.

Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024
Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024
Atlético Madrid thuisshirt 2023-2024