Het nieuwe thuisshirt van Atletico Madrid voor het seizoen 2014-2015 is officieel gepresenteerd. Het Atletico Madrid thuisshirt is gebaseerd op het voetbalshirt van de Madrileense club uit het jaar 1975. Ook in dit jaar stond Atletico Madrid bekend om haar werklust en voetballende vermogen en was het ook uiterst succesvol. Toen wist Atletico Madrid zelfs de Wereldbeker voor clubs te winnen. De spelers van Atletico Madrid zullen dit voetbalshirt gaan dragen gedurende de thuiswedstrijden in La Liga en de Champions League gedurende het seizoen 2014-2015. Thuishaven van de Madrilenen die onder leiding staan van de Argentijn Diego Simeone is het Estadio Vicente Calderón. Het Atletico Madrid thuisshirt wordt traditioneel gekenmerkt door de verticale rode en witte banen. De strepen op de voorzijde beelden ook direct een kenmerk uit van het voetbalshirt van 1975. Het Atletico Madrid thuisshirt 2014-2015 bevat 3 brede rode banen op de voorzijde, iets wat het shirt van 1975 ook had. Ook de mouwen bevatten dit design. Deze gestreepte mouwen worden afgesloten met een brede blauwe bies. De achterzijde van het nieuwe voetbalshirt van Atletico Madrid bezit een witte box waarin de namen en nummers van spelers kunnen worden uitgebeeld. Ook dit detail kwam terug in 1975. Verder bevat het Atletico Madrid thuisshirt nog meer blauwe details. Het nieuwe voetbalshirt bevat een klassieke blauwe kraag en een blauwe v-hals. In de binnenzijde van deze blauwe v-hals is een driehoek gedrukt die de Spaanse vlag uitbeeldt. Ook dit detail beeld het succesvolle jaar 1975 uit. In deze Spaanse vlag staat de tekst "Campeón del Mundo 1975" gedrukt. Ook de Nike swoosh op de rechterborst is blauw en op de andere borst komt het embleem van Atletico Madrid met een klassieke gouden omranding terug. Midden op het voetbalshirt is het logo van hoofdsponsor Azerbaijan gedrukt. Om het thuisshirt wat meer sfeer te geven is de voorzijde opgevuld met een detail. De onderzijde van het clublogo wordt meerdere malen uitgebeeld. Dit komt tot uiting door het toepassen van meerdere kleuren rood, waardoor allerlei driehoekige vormen op de voorzijde te zien zijn. In tegendeel tot eerdere berichtgeving bevat het Atletico Madrid thuisshirt 2014-2015 dus wel opvallende details.

Het Atletico Madrid thuistenue voor het jaar 2014-2015 wordt gecomplementeerd door een blauw short met witte details en rode kousen met witte details. Check hieronder foto's van het nieuwe Atletico Madrid thuisshirt 2014-2015. Deze voetbalshirts kan je uiteraard kopen in de online voetbalshop van Subside Sports. Inclusief officiële bedrukking van sterspelers als Arda, Diego Costa, Alderweireld en David Villa.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Atletico -Madrid 2014-2015 4

Atletico -Madrid 2014-2015 2

Atletico -Madrid 2014-2015 3

Atletico -Madrid 2014-2015 4 (1)


Extra informatie Atletico Madrid voetbalshirts


Alle Nike voetbalshirts (waaronder de voetbalshirts van Atletico Madrid) voor het seizoen 2014-2015 zijn uitgerust met een speciaal systeem, welke de spelers helpt het lichaam op temperatuur te houden tijdens de wedstrijd. Alle voetbalshirts zijn namelijk uitgerust met het Nike Dri-Fit systeem en de zogenaamde mesh en laser-cut ventilation holes, waardoor de spelers coole lucht krijgen op de plaatsen waar dit het meest nodig is. De Nike Dri-Fit Technology zorgt ervoor dat het zweet en vocht naar van de spelers naar de buitenkant van het voetbalshirt worden getransporteerd, waar het vocht sneller verdampt. De laser-cut ventilation holes en mesh panelen zijn gevestigd onder de oksels en aan de zijkanen van het voetbalshirt. Dit is de plaats waar de meeste warmte wordt gegenereerd en waar de gaatjes en mesh panelen moeten zorgen voor een ademend gevoel en een snellere luchtcirculatie. Daarnaast zijn de voetbalshirts gefabriceerd van een combinatie van katoen en gerecycled polyester. Dit materiaal heeft de meest vochtafvoerende eigenschappen en zorgt daarnaast voor een zacht gevoel en strakke pasvorm. Het gehele tenue van alle WK landen is gemaakt van recycled polyester. De voetbalshirts van Nike bestaan voor 96% uit gerecycled polyester, de shorts voor 100% en de kousen voor 78%. Voor ieder tenue van Nike zijn 18 gerecyclede plastic flessen gebruikt. Sinds 2010 heeft Nike meer dan 2 billioen flessen verzameld, genoeg om meer dan 2800 voetbalvelden te vullen. Tot zover de technische informatie!

Bron foto's: news.nike.com