Feyenoord en ASR beeindigen op termijn de samenwerking. De verzekeringsmaatschappij, sinds 1991 met een onderbreking in de Fortis-tijd shirtsponsor van de Rotterdamse club, heeft besloten om zich terug te trekken. Feyenoord moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar krijgt daar van ASR wel even de tijd voor. De Rotterdamse club en haar hoofdsponsor zijn overeengekomen om hun sponsorcontract uiterlijk 1 juli 2013 te beeindigen en ASR biedt Feyenoord hiermee alle ruimte om tijdig een nieuwe hoofdsponsor te vinden.

Het huidige contract loopt in principe af op 1 juli 2012 en Feyenoord streeft er nadrukkelijk naar voor aanvang van het seizoen 2012/13 een nieuwe hoofd- en shirtsponsor aan zich te verbinden.

Feyenoord-directeur Eric Gudde spreekt op de website van zijn club van een ‘door ASR mogelijk gemaakte chique manier om op termijn uit elkaar te gaan’: “We hebben in ASR en in haar rechtsvoorgangers al meer dan twintig jaar een zeer prettige en betrouwbare partner. Door Feyenoord nu ruim de tijd te geven een goede opvolger te vinden, toont ASR aan deze reputatie tot het laatst toe vol te houden. Dat verdient alleen maar respect.”


Dat de wegen tussen ASR en Feyenoord gaan scheiden, komt voor Feyenoord niet als een verrassing. “We zijn met elkaar al vele maanden in gesprek over de mogelijkheid dat dit zou gebeuren. Enerzijds is het jammer, want de relatie is nog altijd geweldig. Aan de andere kant biedt het weer nieuwe mogelijkheden voor Feyenoord”, aldus Gudde.

 

Bron: voetbalzone.nl