29 september 2016

Arsenal in thuiswedstrijd tegen FC Basel in uitshirt 2016-2017

Arsenal speelde in de met 2-0 gewonnen Champions League thuiswedstrijd op 28 september tegen FC Basel in het uitshirt van de club. Een uitshirt tijdens een thuiswedstrijd? Ja het kan en het is zelfs niet de eerste keer in de geschiedenis van de club. De reden dat Arsenal in het uitshirt speelde, is dat het thuisshirt van Arsenal teveel kleuren bevat, die terug komen in het thuisshirt of uitshirt van FC Basel. Daarnaast heeft FC Basel geen 3e shirt.

De UEFA regels zijn hierin vrij streng. Dat de UEFA het thuisshirt van FC Basel afkeurde in deze wedstrijd, mag logisch genoemd worden. Het shirt bevat namelijk uit een rood en blauw vlak en bevat zwarte meshpanelen en mouwen. Dit zou clashen met het thuisshirt van Arsenal. Het uitshirt van FC Basel is echter geheel wit met alleen subtiele rode en blauwe accenten in de bies aan de onderkant van de mouwen en in de onderkant van de shorts. Omdat het Arsenal thuisshirt echter ook witte mouwen bevat, clashten deze tenues ook, waardoor Arsenal genoodzaakt was om in het uitshirt te spelen. Dit komt overeen met de regelgeving van de UEFA, welke aangeeft dat wanneer de shirts van twee teams met elkaar clashen, de thuisclub hier een oplossing voor moet vinden.

Het was echter niet de eerste keer dat Arsenal in een thuiswedstrijd in het uitshirt speelde. In het seizoen 1998-1999 speelde Arsenal in een Champions League wedstrijd tegen Lens in het uitshirt en dit was ook het geval in een Europese wedstrijd tegen Benfica in 1991. Het spelen in het uitshirt heeft Arsenal gisteren in ieder geval geen windeieren gelegd. De wedstrijd werd door de Londenaren vrij makkelijk met 2-0 gewonnen.

Wil je het shirt van Arsenal scoren of de speciale Champions League trainingskleding? Dat kan in deze officiële SHOP. Inclusief officiële bedrukking!

Arsenal -fc -basel -voetbalshirts -2016-2017