De afgelopen weken ging het gerucht dat Aon de nieuwe hoofdsponsor van Ajax zou worden. Aegon stopt na het seizoen 2013-2014 namelijk als hoofdsponsor van Ajax. Eerder gingen er al geruchten de ronde dat Gazprom, BWIN of Fly Emirates gegadigen waren als shirtsponsor van Ajax. Aon wordt aan dat rijtje toegevoegd, hoewel de verzekeraar het zelf ontkend. Aon heeft aan Ajax Showtime ontkend dat het na volgend seizoen de nieuwe hoofdsponsor wordt van Ajax.

Een woordvoerster van ’s werelds grootste verzekeringsmakelaar en risicoadviseur benadrukt dat er niets speelt en daarmee drukt zij voorlopig de geruchten de kop in. Bronnen rondom Ajax Showtime gaven afgelopen weken aan dat Aon wel degelijk iets zou zien in de rol als hoofdsponsor bij Ajax. De club zou internationaal gezien interessant zijn en bovendien zou de huidige sponsoring met Manchester United te duur zijn. Het contract met de Engelse grootmacht loopt nog tot en met juli 2014 en kost de verzekeraar een slordige 21 miljoen per jaar. Manchester United zal vanaf het seizoen 2014-2015 worden gesponsord door Chevrolet. Hoeveel geld Chevrolet in het 'United-laatje' brengt is (nog) niet bekend. De deal met het automerk is voor zeven seizoenen. In vergelijking: Ajax strijkt met het aflopende sponsorcontract met Aegon zo'n tien miljoen per jaar op. Navraag bij Frank van den Wall Bake, expert op het gebied van sponsoring, door Ajax Showtime leerde dat de geruchten over een sponsoring van Aon bij Ajax ook bij hem bekend waren. 'Maar ik ben er niet bij betrokken', zegt Van den Wall Bake er snel bij. 'Ik heb het wel gehoord, maar weet niet of het op waarheid berust. En als ik dat wel zou weten, dan zou ik het niet vertellen.'

Aon weigert echter te bekennen dat er iets speelt rondom Ajax. Of het 'waar rook is, is vuur' is of dat er daadwerkelijk geen sprake is van een eventuele deal, dat zal de tijd moeten leren. Ajax moet namelijk na volgend seizoen een keuze maken voor een nieuwe hoofdsponsor nadat Aegon dit seizoen aangaf dat het in de zomer van 2014 stopt. De bekende sponsor van het schaatsen blijft daarna wel in een kleinere rol betrokken bij de Amsterdamse club. Zodra er meer nieuws is, zullen wij jullie direct weer op de hoogte houden.

Koop de Ajax voetbalshirts met Aagon als hoofdsponsor nog in de officiële voetbalshop van Subside Sports!

AON Ajax

Bron:

Ajax Showtime