18 november 2021

Angel City voetbalshirts 2022

Angel City FC maakt komend seizoen haar debuut in de National Women's Soccer League (NWSL) in de Verenigde Staten en heeft deze week in samenwerking met kledingsponsor Nike het Angel City voetbalshirt 2022 gepresenteerd. Angel City FC is het eerste vrouwenteam uit Los Angeles sinds 2010 en is opgericht door een aantal bekende Amerikanen: Serena Williams, Becky G, Natalie Portman, Eva Logoria, Mia Hamm en verschillende ex-voetbalsters uit de Verenigde Staten. Nike is verantwoordelijk voor het design en de productie van de Angel City FC voetbalshirts. Het Amerikaanse sportmerk heeft een samenwerking met de NWSL en is de kledingsponsor van alle vrouwenteams op het hoogste niveau in de Verenigde Staten.

Angel City FC thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe Angel City FC thuisshirt 2022-2023 is geheel zwart en wordt gekenmerkt door een design van geometrische vormen, waarin een graphic van een zonsopgang is verwerkt. Dit patroon staat symbool voor het zien van het licht in een donkere horizon, verwijzend naar het debuut van de club op het hoogste niveau. Het zigzagpatroon op het tenue is een verwijzing naar de zigzag banen uit de vlag van Los Angeles. Het voetbalshirt bevat verder een ronde hals en een brede zwarte band aan de onderkant van de mouwen. Op de rechterborst prijkt de swoosh van Nike en de andere borst bevat de badge van de club. Het Angel City FC logo wordt gekenmerkt door een engel met vleugels, geïnspireerd door de de Zuid-Californische roodstaartbuizaard. In de vleugels is een patroon van een palmboom te herkennen, wat natuurlijk verwijst naar de palmbomen op de stranden in Californië. Het logo heeft een hoek van 22 graden en dit is een verwijzing naar het debuutjaar van Angel City FC in de National Women's Soccer League: 2022. Sponsor Doordash versiert het midden van het tenue, subsponsor Birdies prijkt op de rechtermouw en op de achterzijde staat sponsor Sprouts Market. Het Angel City FC tenue bevat daarnaast nog een aantal details. In de nek op de achterzijde van het tenue staat het motto van de nieuwe club: ''Volemos.'' Dit staat symbool voor altijd naar het hoogste streven. De tenues bevatten daarnaast aan de zijkanten de bekende zigzag taping van Nike. Het Angel City FC thuistenue wordt gecompleteerd door een zwart voetbalbroekje met gouden logo's van de club en Nike. Ook deze kousen hebben deze kleurencombinatie.

July Foudy, voormalig voetbalster en één van de oprichters van de oprichters van de club reageert: ''Mijn favoriete onderdeel van dit tenue is de subtiele verwijzing naar dat wij dingen anders doen. Het tenue ziet er goed uit. Ik ga dit tenue dragen op de tribunes en het team aanmoedigen! Het is eindelijk zover. Ik heb er zin in.''

Zoals alle Nike tenues zijn de Angel City FC tenues gemaakt van gerecycled polyester. In het materiaal is de Nike Dri Fit technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Angel City FC voetbalshirts 2022, welke vanaf februari gedragen gaan worden.

Angel City FC voetbalshirt bestellen

Het Nike Angel City FC voetbalshirts 2022-2023 kun je pas vanaf januari bestellen in de officiële Nike fanshop. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 en is beschikbaar in de maten XS, S, M, L, XL en XXL. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel de nieuwste Nike voetbalshirts altijd in deze SHOP! 

Angel City FC thuisshirt 2022-2023

Angel City FC thuistenue 2022

Gerelateerd nieuws