Ajax viert 117 jarig bestaan met 17% korting

Een memorabele dag voor Ajax. Niet alleen omdat de club deze week voor het eerst sinds 2003 weer een Europese kwartfinale heeft behaald, maar des te meer omdat de Amsterdammers vandaag (18 maart) 117 jaar bestaan. Dit heugelijke feit viert de club dit weekend ook met alle supporters. In de online fanshop van de club geniet je dit hele weekend een KORTING van maar liefst 17% op het gehele assortiment, behalve op de SALE items. Voordat we de link geven naar de korting, even een stukje geschiedenis. De club werd door de heren Floris Stempel, Han Dade en Carl Bruno Reeser op 18 maart 1900 opgericht in Café Oost Indië aan het begin van de Kalverstraat. In 1902 werden de Amsterdammers voor het eerst toegelaten tot de derde klasse, waarna het direct promoveerde. De rest is geschiedenis.

Wel leuk om nog even te bespreken: in de 117 jarige geschiedenis van de club heeft Ajax zes verschillende kledingsponsoren gehad. Tot de jaren '70 hadden de Amsterdammers geen kledingsponsor en in het jaar dat de club voor de derde keer de Europa Cup I op haar naam schreef, werd het Franse sportmerk Le Coq Sportif kledingsponsor van de Ajax. Dit was tot 1977 het geval, waarna Puma (1977-1979) en Cor Du Buy (1979-1980) voor korte periode het stokje overnamen. Le Coq Sportif keerde vervolgens weer terug van 1980 tot 1984 en vanaf 1984 deed het Italiaanse sportmerk Kappa haar intrede. Met het logo van Kappa op de borst wonnen de Amsterdammers in 1989 nog de Europa Cup II en het jaar daarna werd Kappa vervangen door het Engelse sportmerk Umbro. De dubbele diamant van het Engelse merk stond gedurende elf jaar op de tenues van de in 1900 opgerichte club en adidas is sinds 2000 kledingsponsor van de club. Daarmee is het Duitse sportmerk de langstzittende kledingsponsor van de Ajacieden.

Om maar even snel nog een bruggetje te maken naar het 117 jarig bestaan en de 17% KORTING. Ook op alle adidas tenues scoor je deze KORTING. Hiervoor dien je wel een kortingscode te gebruiken: AJAX117

. Check het snel in DEZE OFFICIËLE SHOP!