Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!

Het nieuwe Ajax uitshirt 2024-2025 is officieel gelanceerd door adidas en de club met het motto ''A WORK OF AMSTERDAM''! Traditiegetrouw wordt het uittenue van de Amsterdammers in de laatste uitwedstrijd gedragen, maar dat was dit jaar niet het geval. Of dat te maken heeft met het thema is de vraag. Het keurkorps van trainer Francesco Farioli speelt dit seizoen namelijk in een artistiek uitshirt! Het uittenue van de Amsterdammers is een mix van Amsterdamse flair, branie en creativiteit & is ook nog eens een knipoog naar een bekend kunstwerk uit de Nederlandse historie. In het nieuwe tenue speelt Ajax de Eredivisie, KNVB Beker en Europese uitwedstrijden tijdens het seizoen 2024-2025.

Een mix van artistiek talent en creativiteit! 

Het nieuwe Ajax uitshirt 2024-2025 is geïnspireerd door de creativiteit van de club en de Amsterdammers, maar bovenal aan de Hollandse meesters van het voetbal. Wanneer je de term Hollandse meesters gebruikt, moet je dit wel relateren aan kunst en dit lijken adidas en Ajax ook gedaan te hebben. De post-impressionistische stijl van de all-over print van het Ajax uitshirt heeft namelijk een sterke verwijzing naar  naar een befaamd kunstwerk uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk de Sterrennacht van Vincent Van Gogh. Het kunstwerk werd door Vincent Van Gogh, die een lange tijd in Amsterdam woonde en waarvan zijn kunstwerken te bewonderen zijn in het Van Gogh museum op het museumplein, gemaakt in 1889. Het schilderij beeldt een nachttafereel uit met gele sterren boven een stad! De link tussen sterren, meesters en Ajax is snel gelegd en heeft geleid tot het design van het Ajax uitshirt 2024-2025!

Qua kleur doet het nieuwe uitshirt denken aan de uitshirts van begin jaren '70, de periode waarin de Amsterdammers drie keer op rij de Europa Cup I wonnen. Het voetbalshirt heeft namelijk een retro tint blauw (door adidas ''Crew Blue'' genoemd). De all-over print op het voetbalshirt betreft verschillende tinten blauw. Om de shirts wat extra elan te geven, heeft adidas fel gele (Pulse Yellow) accenten toegevoegd. Deze kleur komt terug in de rand van de v-hals, in de adidas strepen op de schouders en in alle logo's. De logo's staan op de gebruikelijke plekken. De rechterborst bevat het logo van adidas en de linkerborst het clublogo. Dit betreft een monochroom logo. De badge is donkerblauw met gele lijnen en ook de drie sterren, verwijzend naar de 36 Eredivisie kampioenschappen, zijn fel geel. Het Ajax uitshirt heeft verder, zoals alle adidas voetbalshirts dit seizoen, alle kenmerken van het adidas TIRO24 template. Dit betekent dat zich ter hoogte van de oksels en de zijkanten golven bevinden en op het Ajax uitshirt hebben deze golven een retro tint groen. Ook dit Ajax shirt bevat in de nek op de achterzijde van het de drie Andreaskruizen in het fel geel.

Het Ajax uittenue 2024-2025 wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje. Op dit voetbalbroekje ontbreken dit jaar de adidas strepen. Ook dat is weer kenmerkend voor het TIRO24 template. In plaats daarvan loopt de golf van het voetbalshirt door over het voetbalbroekje. De logo's van Ajax en adidas op het voetbalbroekje hebben dezelfde kleur als op het shirt. De sokken zijn blauw en bevatten op de voorkant het adidas logo en drie kruizen.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Technologie: adidas AeroReady, voor de afvoer van vocht en voor ventilatie
  • Pasvorm: Normaal

Ajax uitshirt bestellen

Het adidas Ajax uitshirt 2024-2025 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijzen van de tenues zijn hetzelfde als vorig seizoen. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL, XXL, XXXL) is het voetbalshirt € 99,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164, 176) € 74,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 39,95 en de sokken zijn € 22,95. In deze winkels kun je de tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer of de bedrukking van één van de spelers. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt, die de spelers ook op het tenue dragen! 

Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!
Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!
Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!
Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!
Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!
Ajax uitshirt 2024-2025 eerbetoon aan Amsterdamse creativiteit!