Het uitshirt van AFC Ajax is door het Nederlandse en Belgische publiek verkozen tot Voetbalshirt van het Jaar seizoen 2013/2014. Het shirt van kledingmerk adidas bleek in een spannende eindstrijd te sterk voor de clubshirts van eeuwige rivaal Feyenoord Rotterdam en Italiaanse cultclub SCC Napoli. Direct vanaf de start van de verkiezing namen de voetbalshirts van Ajax, Feyenoord en Napoli de leiding. Uiteindelijk trok het uitshirt van de huidige nr. 1 van de Eredivisie aan het langste eind. De Voetbalshirt van het Jaar Verkiezing is de publieksprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het voetbalshirt dat qua design en kleurgebruik als mooiste van het jaar geldt. Zowel de tenues van nationale elftallen als van (inter)nationale clubteams komen voor de prijs in aanmerking. In een vier weken durende stemperiode kon het objectioeve publiek kiezen uit 25 genomineerde voetbalshirts. Verder konden deelnemers ook zijn of haar eigen favoriete shirt uploaden en nomineren voor voetbalshirt van het jaar als deze niet was genomineerd.

Dit jaar bracht het Nederlandse en Belgische publiek meer dan 5.000 stemmen uit op de actie website www.voetbalshirtvanhetjaar.com. Na het grote succes van de voorgaande drie jaren, organiseerde Voetbalshirts.com in samenwerking met partners Subside Sports, Sportus.nl, Voetbalreizen.com en Voetbalpings opnieuw de Voetbalshirt van het jaar Verkiezing. In het verleden verzekerden - het uitshirt van België, het uitshirt van Juventus en het uitshirt van Inter Milan - zich van de titel 'Voetbalshirt van het Jaar'. Nu legt het uitshirt van AFC Ajax dus beslag op de titel Voetbalshirt van het Jaar seizoen 2013-2014.

Adidas is als kledingsponsor al geruime tijd verbonden aan AFC Ajax. Het Duitse merk kleedt de Amsterdammers al vanaf 2000 en zal dit minimaal nog tot 2019 blijven doen. Adidas komt jaarlijks met verrassende ontwerpen voor de uitshirts van de Amsterdammers en krijgt nu loon naar werken. Het uitshirt van AFC Ajax van dit seizoen was extra opvallend. Het uitshirt van de vermoedelijke landskampioen bezit fel roze details. Een shirt dat volgens Subside Sports shopmanager en mede-initiatiefnemer Ad den Hollander geheel in de hedendaagse trend past: ''De combinatie van zwart en de felle kleur roze maakt dit voetbalshirt uniek. Felle kleuren zijn op dit moment populair. Roze is hot! Al voor aanvang van het seizoen 2013-2014 merkten wij al dat het voetbalshirt bij het publiek razend populair was. Het shirt was dan ook binnen no-time uitverkocht in de Ajax fanshop van voetbalsmerchandising shop SubsideSports.nl''. Het AFC Ajax uitshirt is verder in het bezit van een moderne v-hals. Het AFC Ajax logo met de 3 kampioenssterren prijkt trots op de linker borst. De voorzijde van het AFC Ajax uitshirt is opgedeeld in horizontale donkergrijze en zwarte strepen.

De Nederlandse en Belgische stemmers hebben op hun beurt kans gemaakt op diverse fantastische prijzen. Partners Voetbalreizen.com, Subside Sports en Sportus.nl hebben prachtige prijzen beschikbaar gesteld. Alle deelnemers hebben reeds een mail ontvangen, waarin alle prijswinnaars op de hoogte zijn gebracht.

Alle 25 genomineerden voetbalshirts voor de Voetbalshirt Van Het Jaar Verkiezing 2013 zijn natuurlijk verkrijgbaar bij de officiële AJAX FANSHOP!

Ajax Uitshirt 2013-2014 Winnaar VVHJ2013-2014