2 december 2021

Ajax Teamgeist trainingsshirt 2021-2022

Nu Ajax tot het ''top tier'', het elite niveau van kledingsponsor adidas, is toegetreden, betekent dit dat er voor de Amsterdamse club ook special editions collecties worden gelanceerd. Vandaag heeft het Duitse sportmerk de nieuwe Teamgeist collectie voor alle clubs uit het top tier niveau, dus ook voor Real Madrid, Bayern München, Manchester United, Arsenal en Juventus, gelanceerd. Deze Teamgeist collectie bestaat uit een trainingsshirt, t-shirt, sweater en trainingsjack. De vraag is nog even of deze items ook echt gedragen gaan worden tijdens de trainingen van de Amsterdammers. Voor de lancering werkt adidas samen met het Japanse magazine Shukyu. De Teamgeist-collectie komt te staan in een eenmalige en gelimiteerde versie van het magazine. 

Ajax Teamgeist collectie 2021-2022

De kenners en ouderen onder ons zijn wellicht bekend met de Teamgeist lijn. In het seizoen 2006-2007 (15 jaar geleden dus) gebruikte adidas het Teamgeist template voor verschillende voetbalshirts, waaronder de Duitsland voetbalshirts en ook het Ajax uitshirt 2006-2007 had dit template. Het Ajax Teamgeist trainingsshirt 2006-2007 is dan ook geïnspireerd door het uitshirt van vijftien seizoenen geleden. Het Ajax Teamgeist trainingsshirt 2021-2022 is overwegend zwart, maar in tegenstelling tot het uitshirt van 2006-2007 bevat het trainingsshirt rode mouwen. Een kenmerk van het Teamgeist template waren de golven die langs de zijkanten van het tenue naar de bovenkant van het shirt lopen. Het uittenue van 2006-2007 bevatte één golf, maar op het trainingsshirt staan twee golven en deze zijn een combinatie van rood en wit. Een ander kenmerk van het Teamgeist template is de combinatie van een ronde hals en kleine opstaande kraag. Het Ajax Teamgeist trainingsshirt bevat (uiteraard) een rood/witte kraag. De adidas strepen staan in het wit op de schouders. Deze kleur komt ook weer terug in een lijn aan de onderkant van de mouwen. De logo's van Ajax en adidas staan in het wit op het midden van de borst. Ook dit is een verschil met het uittenue van vijftien jaar geleden. Toen stonden deze logo's nog op de linker- en rechterborst. In 2006-2007 was ABN Amro nog de shirtsponsor van de Amsterdammers. Het logo van de bank ontbreekt ook op het Teamgeist trainingsshirt.

Het Ajax TeamGeist trainingsjack 2021-2022 is overwegend zwart en de bovenkant van de mouwen zijn rood. Alleen de onderkant van de mouwen bevatten de drie adidas strepen. Verder bevat het Ajax trainingsjack dit jaar een witte golf langs de mouwen en een rode golf op de zijkanten. De logo's van Ajax en adidas staan op het trainingsjack wel op de linker- en rechterborst. Ook de achterzijde van het jack bevat een groot adidas logo met het TeamGeist trademark teken. De jacks zijn verder uitgerust met twee zakken en bevatten een hoge hals met doorlopende rits.  De collectie bevat ook nog een t-shirt en een sweater, welke dezelfde looks hebben als het trainingsshirt en het jack. Alle items uit de Ajax Teamgeist collectie zijn geval uitgerust met de adidas AeroReady technologie. Dit systeem is in de stof (polyester) verwerkt en zorgt ervoor dat vocht en zweet naar de buitenkant van de tenues worden getransporteerd. Bovendien heeft het een ventilerend effect.

Ajax Teamgeist voetbalshirt bestellen

Het adidas Ajax Teamgeist trainingsshirt 2021-2022 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het trainingsshirt is € 74,95 voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) en het trainingsjack is € 89,95. Het t-shirt heeft een prijs van € 54,95 en de sweater is € 70,-. Check ook andere Ajax producten in de onderstaande winkels. 

Bestel de Ajax trainingscollectie altijd in deze winkel! 

of deze winkel!

Ajax Teamgesit trainingsshirt 2021-2022

Ajax Teamgeist t-shirt 2021-2022