Jaarlijks lanceert Ajax verschillende petten, waarop kenmerken van de club of de stad Amsterdam terugkomen. In dit artikel bespreken we de door Ajax gelanceerde caps of petten van het seizoen 2014-2015. Wanneer er een nieuwe pet wordt gelanceerd, brengen wij dit nieuws en zal dit blog geüpdate worden. In dit blog bepreken we de designs en kenmerken van de verschillende caps één voor één. Deze caps kunnen door fans gedragen worden in de vrije tijd of wanneer de fans de spelers toejuichen tijdens de wedstrijden. Bovendien is het een ideaal cadeau voor een verjaardag of voor Sinterklaas of Kerst. In dit overzicht staan dus alle caps of petten die je online bij Ajax kan kopen!

De eerste Ajax pet is overwegend zwart met rode accenten aan de zijkanten van de club. Ook de bovenkant van de cap bevat rode accenten in de naden. Verder staat boven de bovenkant van de cap het logo van Ajax met daarboven drie gouden sterren. Deze sterren verwijzen naar de meer dan dertig gewonnen landskampioenschappen van de Amsterdammers. Ajax is tot nu toe 33 keer kampioen van Nederland geworden, waarvan de laatste vier ook de afgelopen vier jaar zijn behaald (2014,2013,2012 en 2011). Bij ieder tiende kampioenschap mag een Nederlandse club een gouden ster boven het logo plaatsen. Ook staat op deze cap de oprichtingsjaar van de Amsterdammers. De club is namelijk op 18 maart 1900 opgericht. Een andere cap staat geheel in het teken van de stad Amsterdam. Deze cap is geheel zwart en bevat op de cap het Ajax logo in het wit (inclusief drie sterren) en bevat op de bovenkant een grijze print van de Amsterdamse grachten met in het groot de naam van de stad. Kenmerken uit de stad komen ook terug op een andere pet, welke een combinatie van zwart en rood is. Deze cap bevat naast het logo van Ajax de drie Amsterdamse kruisjes. De drie kruizen zijn afkomstig van het logo van de stad Amsterdam, welke overigens ook op de cap staan. Achter de drie Amsterdamse kruizen bestaan verschillende verhalen. Er gaat een theorie dat de kruizen staan voor de drie plagen die Amsterdam in het verleden getroffen hebben: het water, het vuur en de pest. De Amsterdamse kleuren (rood/zwart/wit) symboliseren deze drie plagen. Rood staat voor vuur, wit voor water en zwart voor de pest. Een andere theorie is dat de kruizen staan voor doorwaadbare plaatsen in de Amstel en een derde theorie is dat de Amsterdamse kruizen merktekens zijn. Anyway, door de gehele stad Amsterdam zijn de drie kruizen terug te vinden, zoals op gebouwen, in logo's, op de bekende Amsterdammertjes (de paaltjes, die door heel Amsterdam te vinden zijn) en nu dus ook op de Ajax petten.

Weer een andere cap is zwart en bevat een all-over print met de naam van de club en het oude Ajax logo. Dit is het logo, die veel supporters terug willen hebben onder het mom van ''Geef Ajax zijn gezicht terug'' en is bovendien het logo dat Ajax tot 1991 ook had. Niet alleen Ajax lanceert zelf nieuwe caps, maar ook teamkledingsponsor Adidas doet dit. Vaak hebben deze caps dezelfde kleur als het uitshirt van Ajax. De cap van het seizoen 2014-2015 heeft net als de Ajax trainingskleding van 2014-2015 een heldere kleur blauw met witte Adidas trademark strepen op de cap. Het Ajax logo prijkt op de bovenkant. Check hieronder een overzicht van de verschillende door Adidas en Ajax gelanceerde caps. Deze kan je altijd kopen in de online fanshop van Ajax vanaf een prijs van 7,50 tot 29,95. De duurste Ajax caps zijn de zogenaamde snapback caps of de flat brim petten. Deze stijlvolle fashion caps zijn tegenwoordig helemaal in en hebben een klassiek design. Één van deze Ajax snapback caps is bordeaux rood met het Ajax logo in een bordeaux rode gloed. De andere is overwegend grijs met een blokkige letters de naam van de club en een rode cap.

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Ajax Snapcap2


Ajax Snapcap
Zwart -rode Ajax Cap Met Amsterdam Logo

Blauwe Adidas Ajax Cap