Vanaf het seizoen 2014-2015 krijgt Ajax een nieuwe shirtsponsor! Welk bedrijf dat wordt is nog niet bekend. Wel zeker is dat de huidige sponsor Aegon heeft aangegeven dat het haar sponsorcontract met Ajax aan het einde van het seizoen 2013-2014 niet zal gaan verlengen. Aegon is shirtsponsor van Ajax sinds juli 2008, maar heeft besloten om niet meer hoofdsponsor te zijn.

Na het seizoen 2013-2014 blijft AEGON echter nog minimaal twee seizoenen als partner aan Ajax verbonden. De nieuwe verbintenis loopt tot en met 30 juni 2016. Daarbij is een optie opgenomen voor verlenging met nog twee seizoenen, tot en met 30 juni 2018.

Henri van der Aat, Chief Commercial Officer van Ajax: ,,Zoals bekend hebben Ajax en AEGON sinds 1 juli 2008 een zeer intensieve samenwerking. De dagelijkse contacten zijn goed en professioneel. Zeer regelmatig wordt de overeenkomst bekeken en wordt besproken of het nodig is om zaken bij te stellen. Dat heeft geleid tot deze gewijzigde overeenkomst. Wij zijn blij met het gegeven dat we de samenwerking verlengd hebben en gaan op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat bedrijf zal vanaf het seizoen 2014-2015 onder meer de prominente plek op het shirt van alle Ajax-elftallen krijgen.''

Jan Driessen, directeur Communicatie van AEGON: ,,Het huidige contract met Ajax sloten wij in oktober 2007. Sindsdien is de wereld behoorlijk veranderd. Met name de financiële wereld. Hierdoor was het voor AEGON wenselijk om goede afspraken te maken over de wijze van voortzetting van dit contract, dat een regeling kent voor tussentijdse beëindiging na vijf jaar. We hebben nu met Ajax afgesproken dat AEGON ook een zesde seizoen als shirtsponsor aan Ajax verbonden blijft. Daarna continueren we onze relatie met Ajax voor ten minste 2 jaar als sponsorpartner, met een optie voor nog twee seizoenen. Wij hopen door deze tijdige bekendmaking, Ajax voldoende tijd te geven om een nieuwe, goede shirtsponsor te vinden.''

Volgend seizoen zal Aegon dus voor het laatst op de voetbalshirts van Ajax prijken. Wat daarna de nieuwe sponsor van Ajax wordt is nog niet bekend. Tot die tijd zal het alleen maar gissen zijn naar de nieuwe hoofdsponsor van Ajax. Sinds dit jaar is Ajax een partnership met Gazprom gestart. Bovendien wordt in 2014 de Nederlandse gokmarkt vrijgegeven waardoor het mogelijk is dat gokgigant BWIN op de voetbalshirts van een Nederlandse club komt te staan en dus shirtsponsor wordt? Zal Ajax BWIN of Gazprom weten te strikken? Of de voormalig sponsor van de Rabobank wielerploeg? Het is alleen maar gissen! Check de foto hieronder van de website Gogme United (Heerlijke voetbalblog voor de echte voetballiefhebber)

Update


Marketingexpert Frank van den Wall Bake, die nauwe connecties heeft in de voetbalwereld, weet dat Bwin graag in zee zou willen gaan met Ajax. 'Het nieuwe kabinet gaat het gokken op internet legaliseren en Bwin wil nu alvast bovenaan de lijst staan bij Ajax. Ik ben verrast door de geringe commotie over het vroegtijdig uitstappen van AEGON bij Ajax. De relaxte wijze waarmee hier werd omgegaan is een teken aan de wand', zegt Van den Wall Bake in het Algemeen Dagblad.

De Ajax voetbalshirts, trainingskleding, shirts, tenues en andere merchandising van het 2012-2013 kan je kopen in de online voetbalshop van Subside Sports!

Ajax nieuwe sponsor 2014/2015

Ajax thuisshirt 2008-2009