7 januari 2021

Ajax en Ziggo verlengen contract tot zomer 2023

Ajax en hoofdsponsor Ziggo hebben vandaag het contract verlengd tot de zomer van 2023. Het telecomconcern is sinds de zomer van 2015 shirtsponsor van de Amsterdammers en het huidige contract liep nog tot de zomer van 2022. Hier komt dus nu zeker nog een seizoen bij. Dit betekent dat het logo van Ziggo nog zeker tot en met het seizoen 2022-2023 op de tenues van Ajax en Jong Ajax zal prijken. De voorwaarden van het contract zijn overigens wel hetzelfde gebleven.

Daarnaast blijft Ziggo de hoofdsponsor van de E-Sports tak van de club uit de hoofdstad. In het contract is bovendien een optie opgenomen om het contract te verlengen tot de zomer van 2025. Het partnership tussen beide partijen gaat verder dan alleen het logo van Ziggo op de tenues van Ajax. Ziggo blijft zich de komende jaren ook weer richten op het maken van exclusieve Ajax-content op Ziggo Sport en unieke toegang tot de club voor klanten van Ziggo en Vodafone, welke beide onderdeel zijn van het concern Vodafone Ziggo.

Menno Geelen, commercieel directeur bij de Amsterdammers reageert uiteraard blij met de verlenging: ''We zijn dankbaar dat Ziggo vertrouwen uitspreekt in onze samenwerking. Deze verlenging is een bevestiging van hun loyaliteit. De manier waarop onze hoofdsponsor zich richting ons opstelt in deze lastige periode is bewonderenswaardig.'' Marcel De Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo valt hem daarin bij:  Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: "We zijn blij dat we met Ajax tot overeenstemming zijn gekomen over tussentijdse verlenging. Ajax staat net als wij voor de beste beleving van sport en entertainment. We willen fans en onze klanten nog meer letterlijke en figuurlijke toegang tot Ajax geven. Nu we minimaal tot de zomer van 2023 blijven samenwerken, kunnen we – nadat we COVID-19 achter ons hebben gelaten – dat nog meer brengen."

Ben je op zoek naar een Ajax voetbalshirt met het logo Ziggo? Check het exclusief in deze officiële SHOP!

Alle shirtsponsors Ajax

Periode Sponsor
1982-1991 TDK
1991-2008 ABN Amro
2008-2014 Aegon
2015-2023 Ziggo