29 oktober 2021

Ajax en Ziggo verlengen contract tot 2025

Ajax en hoofdsponsor ZIGGO hebben vandaag het contract opnieuw verlengd. Het lopende contract liep nog tot de zomer van 2023 en hier zijn nu minimaal twee seizoenen aan vastgeplakt. ZIGGO is sinds januari 2015 de hoofdsponsor van de Amsterdammers en blijft dit dus ook nog de komende drie seizoenen. Het nieuwe contract tussen Ajax en ZIGGO betekent niet alleen dat het logo van Ziggo op de tenues van Ajax staat. Het partnership omvat het bieden van exclusieve Ajax content op Ziggo Sport en het bieden van voordelen voor de fans van de club.

Dit wordt direct geïntensiveerd door middel van het Priority programma, het het nieuwe klantprogramma van Ziggo en Vodafone. Via dit platform krijgen fans toegang tot bijzonder ervaringen bij de club en kaartenacties voor wedstrijden. De overige voorwaarden van het contract en de samenwerking zijn hetzelfde gebleven. Ziggo zou jaarlijks een bedrag van ruim 9 miljoen naar Ajax overmaken.

Uiteraard zijn zowel Ajax als Ziggo verheugd met de deal. Menno Geelen, commercieel directeur Ajax: "Ziggo staat al sinds 2015 op ons shirt en je kunt gerust spreken van een partnership dat elk jaar beter en sterker wordt. We zijn Ziggo dankbaar voor de steun die ze reeds gaven en voor het vertrouwen in onze toekomst. Als we in 2025 terugblikken op tien jaar hoofdsponsorschap, dan weet ik zeker dat we met voldoening terug zullen kijken op de sportieve successen die we deelden én op de manier waarop onze fans hebben kunnen profiteren van deze langdurige samenwerking."

Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: "We zijn trots op de verlenging van ons hoofdsponsorschap en zien dat de aantrekkingskracht van Ajax alleen maar toeneemt. In ons nieuwe klantprogramma Priority zal Ajax dus een grote rol spelen, naast andere partners zoals Ziggo Dome en MOJO. We kijken er enorm naar uit om onze klanten de magie van Ajax te laten ervaren, op een nog grotere en betere schaal dan voorheen, met ticketdeals en allerlei unieke ervaringen."

De contracten met de shirt/kledingsponsors zijn voor de komende drie seizoenen veilig gesteld door de Amsterdammers en dit betekent dat er de komende seizoenen niks verandert aan de sponsorlogo's op de Ajax voetbalshirts. Het contract met kledingsponsor adidas loopt ook nog tot de zomer van 2025. Het contract met mouwsponsor Curacao Tourist Board loopt nog tot de zomer van 2023.

Wil je het nieuwste Ajax voetbalshirt bestellen? Dit kan altijd in deze Ajax SHOP

Ajax en Ziggo verlengen contract tot 2025