25 juni 2019

Ajax en Ziggo verlengen contract tot 2022

Ajax en Ziggo hebben vandaag het contract verlengd tot 2022. Het bedrijf is sinds januari 2015 de trotse hoofdsponsor van de kampioen. Het contract tussen Ajax en Ziggo zou op 30 juni 2020 aflopen. Beide partijen hebben hier nu twee jaar aan vastgeplakt, waardoor ZIGGO in ieder geval tot 30 juni 2022 op de voetbalshirts van Ajax blijft staan. Het contract tussen Ajax en Ziggo is niet alleen verlengd, het is ook opgewaardeerd. Dit betekent dat de shirtsponsor jaarlijks een hoger bedrag overmaakt naar de Amsterdammers. In het contract is bovendien een optie opgenomen om het contract met nog eens twee seizoenen te verlengen, tot de zomer van 2024.

Ziggo is overigens pas de vierde hoofdsponsor in de geschiedenis van de club. Aegon was van 2008 tot 2014 shirtsponsor, ABN Amro had die functie van 1991 tot 2008 en in de periode 1982-1991 was TDK hoofdsponsor van de club uit de hoofdstad. Uiteraard zijn Ajax en Ziggo verheugd met de contractverlenging.

We hebben uit beide kampen een reactie. Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt VodafoneZiggo: "We zijn zeer verheugd dat we minimaal tot en met 2022 verbonden blijven aan Ajax. Ziggo staat voor de beste beleving van sport en entertainment. Met ons nieuwe partnership kunnen klanten nu nog meer genieten van Ajax dan voorheen. Van unieke winacties met ultieme Ajax-belevenissen zoals de Golden Seats tot exclusieve Ajax-content op Ziggo Sport. Denk daarbij aan het wekelijkse programma Inside Ajax, maar ook de live-uitzendingen van Europese voorrondes en oefenduels." Edwin van der Sar, algemeen directeur Ajax: "Wij zijn Ziggo erg dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen en de manier waarop zij als hoofdsponsor invulling geven aan onze samenwerking. Ziggo zal ook komend seizoen meerdere activiteiten en acties organiseren voor onze fans. Daarnaast kunnen supporters in heel Nederland via Ziggo Sport genieten van exclusieve Ajax-content."

Het Ajax voetbalshirt met ZIGGO op de borst kun je tot de zomer van 2022 in ieder geval nog bestellen in deze officiële SHOP! Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking.