31 mei 2018

adidas presenteert limited edition Manchester United retro shirt van 1968

Manchester United en adidas hebben vandaag een limited editie versie van het voetbalshirt van 1968 uitgebracht. Het is op 29 mei 2018 precies vijftig jaar geleden dat Manchester United in de Europa Cup I finale op Wembley in Londen Benfica met 4-1 versloeg. Voor het keurkorps van Matt Busby scoorden Charlton (twee keer), Best en Kidd. Drie van deze doelpunten vielen pas in de verlenging. Hierdoor won United als eerste Engelse club de Europa Cup I. Andere spelers van dit elftal waren Foulkes, Dunne, Stiles en Aston. Het 3e shirt van Manchester United is geïnspireerd door het tenue van 1968. De club en adidas hebben nu een remake van het shirt gemaakt en in een limited editie uitgebracht.

Manchester United voetbalshirt 1968

Het limited edition retro shirt van 1968 is geheel navy blauw en heeft een ronde hals. Verder prijkt het logo van adidas in dezelfde kleur op de rechter borst. De andere borst is uitgerust met een vintage logo van de club. Dit betreft het logo dat United had in 1968. In dit logo zijn de jaartallen 1968 en 2018 verwerkt. Verder wordt het shirt gekenmerkt door een taping aan de zijkanten. Deze strip bevat de datum van het jaar waarin Manchester United voor het eerst de Europa Cup I in 1968 won: 29-5-2018. Deze Europa Cup winst had voor Manchester United overigens ook een symbolische betekenis. Het was destijds tien jaar na de vliegramp in München, waarbij bijna alle spelers van de club om het leven kwamen. Trainer Matt Busby, Bobby Charlton en Bill Foulkes overleefden de crash wel en waren er ook bij bij de Europa Cup I winst in 1968. De onderkant van het shirt bevat de tekst: ''Champions of Europe.'' Dit shirt is door adidas en de club in een versie met lange mouwen gelanceerd. De reden hiervan is dat de club in 1968 ook met lange mouwen speelden.

Check hieronder de foto's van het limited editie retro shirt van United of check het 3e shirt voor 2018-2019. Dit shirt is namelijk geïnspireerd door het tenue van vijftig jaar geleden.

Limited edition Manchester United shirt bestellen

Het retro shirt van Manchester United kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Van het shirt zijn er maar een beperkt aantal geproduceerd. Om deze reden heeft het shirt een prijs van € 120,-. Wil je andere producten van United bestellen? Check dan ook het overzicht met producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Manchester United retro shirt direct in deze winkel!

of deze shop!