12 mei 2018

Manchester United 3e voetbalshirt 2018-2019

Het nieuwe 3e shirt van Manchester United is vandaag officieel bekend gemaakt door de Engelse club van manager José Mourinho en kledingsponsor adidas. In dit nieuwe shirt spelen ''The Mancunians'' vooral de uitwedstrijden in de FA Cup en in Europa, maar ook een aantal wedstrijden in de Premier League gedurende 2018-2019. Het design van het nieuwe tenue van Manchester is niet alleen speciaal. Het shirt is ook nog eens gemaakt van een speciaal materiaal. Daarover straks meer! Adidas is ook dit seizoen verantwoordelijk voor het design van het shirt van Manchester United. Deze functie heeft het merk sinds 2015-2016 en beide partijen hebben een langjarig contract. Alles weten over het nieuwe tenue? Check hieronder de details!

Ben je direct fan van het alternatieve uitshirt van Manchester United voor 2018-2019? Bestel het exclusief in  DEZE WEBSHOP (inclusief officiële bedrukking) of deze ADIDAS SHOP

Manchester United 3e shirt en tenue 2018-2019

Voordat we het design van het nieuwe shirt bespreken, zoomen we eerst in op het materiaal van het shirt. Het nieuwe alternatieve uitshirt van United is namelijk in samenwerking met ''Parley for Oceans'' ontworpen. Het shirt is bestaat dan ook voor 100% uit gerecycled plastic uit de oceaan. Dit is plastic wat is gevonden op het strand of in de zee. Eerder lanceerde adidas als shirts voor Real Madrid, Bayern München en verschillende Major League Soccer clubs, waarin het gerecycled oceaanplastic is verwerkt. Oliver Nicklisch, productmanager bij adidas geeft hier een reactie op: ''We moeten allemaal anders denken en handelen als het om onze oceanen gaat. Deze gedachte wordt binnen adidas breed gedeeld. Om deze reden zijn we dit innovatieve en belangrijke concept met Parley gestart. 

Qua design is het shirt een ode aan het winnen van de Europa Cup I in 1968. Dat is dit jaar 50 jaar geleden. Manchester was daarmee de eerste Engelse club die de cup wist te veroveren. In de finale van de Europa Cup I, de huidige Champions League, versloeg Manchester United Benfica met 4-1. Doelpuntenmakers voor de Engelse club waren Charlton, Best en Kid. Deze finale werd gespeeld in het Wembley Stadium in Londen. Het 3e tenue van Manchester United is geheel navy blauw met gouden accenten. Deze gouden accenten zijn te vinden in het adidas performance logo en in het logo van Manchester United op de borst. Het embleem van de Engelse club is een combinatie van navy blauw en goud. Deze gouden accenten zijn een ode het winnen van de Europa Cup I in 1968. Bovendien bevat het shirt een all-over graphic print van cirkels over de gehele body van het shirt. De drie strepen van adidas staan dit jaar aan de zijkanten van het shirt en op het midden van het shirt prijkt hoofdsponsor Chevrolet. Een aantal details, die naar het initiatief met Parley verwijzen, zijn ook opgenomen in het shirt. Zo bevindt zich in de hals van het shirt een strip met de tekst: ''For The Oceans.'' Aan de linker onderkant prijkt een speciaal Parley label. 

Het nieuwe derde tenue van Manchester United word dit jaar compleet gemaakt door een donker blauw voetbalbroekje. Dit short is aan de zijkanten uitgerust met drie adidas strepen en op de shorts staan ook weer de logo's van adidas en de Engelse club. De kousen zijn donker blauw met aan de bovenkant drie stripes en aan de onderkant in het goud de naam van de club. Uiteraard zijn ook deze thuistenues uitgerust met de adidas Climalite technologie, welke zorgt voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer, zodat de spelers optimaal kunnen presteren. 

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe shirt, waarin vanaf nu sterren als Rashford, Pogba, Alexis Sanchez, Martial, Lukaku en andere sterren schitteren. 

Manchester United voetbalshirt kopen

Het is natuurlijk altijd mogelijk om de voetbalshirts van Manchester United te bestellen. Dit kan in de onderstaande webshops. De prijs van het shirt is voor volwassenen € 85,- en voor kinderen € 70,-. De broekjes zijn € 40,- voor volwassenen en € 35,- voor kinderen. De kousen zijn € 18,-. Het is in deze webshops ook mogelijk om het shirt te laten bedrukken met je eigen naam en nummer, of met de naam en nummer van je favoriete speler van Manchester United. Hiervoor wordt de officiële en originele Premier League bedrukking gebruikt. Wanneer je andere fanartikelen van Manchester United wilt kopen, bekijk het overzicht van beschikbare producten hiernaast of hieronder. Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Manchester United voetbalshirt in deze Manchester United winkel (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)

of de ADIDAS SHOP

Of in DEZE WEBSHOP