adidas en Arsenal lanceren adidas Originals Essential collectie

In navolging van clubs als Ajax en Real Madrid hebben Arsenal en adidas een speciale adidas Originals Arsenal Essentials collectie gelanceerd. Deze collectie wordt niet door de equipe van trainer Carlo Ancelotti gedragen, maar is natuurlijk wel een mooie toevoeging op de bestaande collectie. Voor alle clubs in het premium tier van het Duitse sportmerk heeft adidas een adidas Originals collectie gelanceerd, dus ook voor clubs als Manchester United, Bayern München en Juventus. Alle kleding met het adidas Originals logo straalt pure nostalgie uit en dat is niet anders voor de adidas Originals collectie van The Gunners.

Het adidas Originals logo is voor Arsenal niet geheel onbekend. In de periode 1986-1994 was adidas namelijk ook kledingsponsor van de Londenaren en gebruikte het Duitse sportmerk tot 1990 de adidas trefoil op alle voetbalshirts en trainingskleding van Arsenal. Het trefoil logo bestaat uit een klaverblad met drie bladeren en in het midden de drie adidas trademark strepen. Dit was van 1971 tot 1990 het officiële adidas performance logo en in 1990 werd dit logo ingeruild voor het huidige performance logo, dat bestaat uit drie diagonale blokken. Sinds de jaren '90 is het trefoil logo het logo van de Originals lijn van adidas, welke gekenmerkt wordt door het hoge retro gehalte. Dit retro gehalte komt nu ook weer terug in de adidas Originals Arsenal collectie. Qua design is deze collectie net een kopie van de Ajax adidas Originals collectie, maar dat komt vooral omdat beide clubs dezelfde clubkleuren hebben. De nieuwe adidas Originals collectie bevat een trainingsjack met een rode body en witte mouwen met rode cuffs, een crew neck sweater, een t-shirt en een hoodie. Alle items kun je combineren met een joggingbroek. Eventueel kun je je outfit ook nog af maken met de adidas Originals Arsenal Samba sneakers. De Samba schoenen zijn ook in stijl van de clubkleuren van de Londense voetbalclub en bevatten natuurlijk de kenmerkende rubberen Samba zolen. Op alle items uit de adidas Originals collectie van Arsenal staat overigens niet het moderne logo, maar het oude Arsenal logo, welke alleen gekenmerkt wordt door een graphic van een kanon. De kanon is al sinds 1922 onderdeel van het logo van Arsenal.

Check hieronder alle items uit de nieuwe adidas Originals Arsenal collectie, welke natuurlijk perfect zijn om de club mee aan te moedigen en om casual te dragen.

De nieuwe adidas Originals Arsenal collectie is alleen voor volwassenen beschikbaar (maten S, M, L, XL en XXL). Het trainingsjack is € 80,-, de hoodie € 65,-, de sweater € 60,-, het t-shirt € 30,- en de joggingbroek bestel je vanaf € 60,-. Check ook andere Arsenal producten in deze winkels. Directe levering!

Bestel deze collectie exclusief in de officiële adidas SHOP! 

Arsenal adidas Originals trainingsjack

Arsenal adidas Originals sweater

Arsenal adidas Originals T-Shirt