2 december 2019

AC Milan voetbalshirt 120 jarig bestaan 1899-2019

AC Milan en Puma hebben vandaag het speciale voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan uitgebracht. De Rossoneri werd op 16 december 1899 opgericht door Herbert Kilpin als cricketclub en als eerste voetbalclub van de stad Milaan. 48 prijzen (waaronder 7 Europa Cups) en 120 jaar later hebben de club en Puma een speciaal voetbalshirt gelanceerd om dit te vieren. Puma is verantwoordelijk voor het design van het nieuwe AC Milan tenue. Het Duitse sportmerk is sinds het seizoen 2018-2019 kledingsponsor van de Milanezen en beide partijen hebben een langjarig contract.

Het AC Milan tenue ter ere van 120 jarig bestaan

Het nieuwe AC Milan voetbalshirt ter ere van het 120 jarig bestaan heeft vrijwel hetzelfde design als het AC Milan thuisshirt. Het shirt wordt namelijk gekenmerkt door de dunne, rode en zwarte verticale strepen over het shirt. Daarnaast bevat het tenue een zwarte, ronde hals en ook de bies aan de onderkant van de mouwen is zwart. Het verschil met het thuisshirt van de achttienvoudig kampioen van Italië is dat de logo's op het tenue ter ere van het 120 jarig bestaan goud zijn. Het Puma logo op de rechterborst en de mouwen is goud en hetzelfde geldt voor het AC Milan logo op de linkerborst. Boven dit logo prijkt een gouden ster. Deze ster verwijst naar de meer dan 10 (18) Scudetto's (kampioenschappen) van de Italiaanse club. Onder het logo staat het getal 120 en dit verwijst natuurlijk naar de verjaardag van de club in december. Op de achterkant van het tenue, net onder de nek, zijn de jaartallen 1899 en 2019 verwerkt. Een ander detail bevindt zich aan de onderkant van het tenue. In een aantal banen is een leus van de oprichter van AC Milan, Hertbert Kilpin verwerkt: "We will be a team of devils. Our colours will be red like fire and black like the fear we will invoke in our opponents." Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de onderkant een rode en zwarte band. De logo's op het voetbalbroekje zijn ook goud. De kousen van het tenue ter ere van het 120 jarig bestaan zijn wit met ter hoogte van het midden een rode band, geflankeerd door twee dunnere, zwarte banen. In de rode band staat het Puma logo in het goud.

Check hieronder nog meer details van het tenue ter ere van het 120 jarig bestaan van de Italianen. Van het voetbalshirt zijn slechts 1.899 items geproduceerd en dit aantal correspondeert natuurlijk met het oprichtingsjaar van de plaatselijke AC. Het tenue is onderdeel van een speciale ''120 Years Anniversary'' collectie, waartoe ook een trainingsjack en t-shirts behoren.

AC Milan voetbalshirt 120 jarig bestaan bestellen

Dit nieuwe AC Milan voetbalshirt kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van het voetbalshirt is € 89,95 voor volwassenen en € 69,95 voor kinderen. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking!

Bestel je AC Milan voetbalshirt altijd in deze winkel! 

of DEZE SHOP! 

AC Milan voetbalshirt 120 jarig bestaan