22 juli 2022

AC Milan uitshirt 2022-2023

AC Milan en kledingsponsor Puma hebben vandaag het nieuwe AC Milan uitshirt 2022-2023 gepresenteerd met het motto: ''That Milan Touch''. In dit nieuwe tenue speelt de Italiaanse kampioen de Serie A, Coppa Italia en Champions League uitwedstrijden gedurende het seizoen 2022-2023. Eerder presenteerden de club en Puma al het AC Milan thuisshirt. Waar het thuisshirt vooral gericht is op de toekomst, is het uitshirt geïnspireerd door een voetbalshirt uit het verleden.

Wit AC Milan uit shirt en tenue 2022-2023

Het AC Milan uitshirt 2022-2023 is geïnspireerd door het uitshirt van het seizoen 1984-1985. In dit seizoen stond AC Milan onder leiding van de Zweedse trainer Niels Lidholm en eindigde de Rossoneri als vijfde in de Serie A. De Coppa Italia finale werd over twee wedstrijden met 3-1 verloren van Sampdoria. In dit voetbalshirt maakte Paolo Maldini zijn debuut bij AC Milan. Bij AC Milan speelden in deze periode ook spelers als Fabio Casiraghi, Franco Baresi, Agostino Di Bartomolei, Ray Wilkins en Pietro Paolo Virdis. Tijdens het seizoen 1984-1985 was het relatief onbekende sportmerk Rolly Go de kledingsponsor van de Italiaanse voetbalclub.

Het AC Milan uitshirt 2022-2023 is overwegend wit en wordt gekenmerkt door de verschillende accenten in de clubkleuren van de Rossoneri. De voorkant van het tenue bevat zeven horizontale rode en zwarte strepen. Deze strepen verwijzen naar het aantal keer dat de club de Europa Cup I/Champions League gewonnen heeft (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 en 2007). Ook de V-hals en de band aan de onderkant van de mouwen heeft deze kleurencombinatie. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het logo van Puma in het rood en de linkerborst bevat de badge van de Italiaanse club. Boven het logo staat een gouden ster, welke verwijst naar de 19 Serie A kampioenschappen. Op het midden van het tenue staat sponsor Emirates Fly Better en de linkermouw bevat het logo van BitMex. Beide logo's zijn rood. In de nek op de achterzijde van het tenue is het stadswapen van de stad Milaan verwerkt. Het AC Milan uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de club en Puma staan. De kousen zijn wit en bevatten op het midden een rode en zwarte lijn. Ook de initialen van de club (ACM) staan in het zwart op de kousen.

De nieuwe AC Milan voetbalshirts zijn weer uitgerust met de laatste performance technologieën van Puma. De authentic tenues (de versie die de spelers dragen) bevat zowel de Puma DryCell als de Puma Ultraweave technologie. De Ultraweave voetbalshirts wegen slechts 72 gram en bevatten een miniem aantal naden. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen ze nog meer focus hebben op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. In het materiaal is ook de DryCell technologie van Puma verwerkt. Dit materiaal zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De replica voetbalshirts bevatten alleen deze zogenaamde Puma Dry Cell technologie.

Casper Stylsvig, Chief Revenue Officer van AC Milan, reageert nog op het design van het AC Milan uitshirt: "AC Milan is een club die altijd naar de toekomst kijkt, zonder zijn traditie en het rijke erfgoed te vergeten. Daarom zijn we bijzonder trots om vandaag het nieuwe uitshirt te presenteren. Het uitshirt is een geweldige mix van het verleden van de club, onze innovatieve en geest en elegante stijl. Het voetbalshirt is rijk aan symboliek met onder andere de zeven strepen die refereren aan onze successen in Europa.''

Ook oud-speler Franco Baresi is enthousiast: "Na het originele uitshirt van 1984/85 te hebben gedragen, ben ik echt dol op de inspiratie achter het nieuwe uitshirt voor dit seizoen. Het voetbalshirt heeft altijd een speciale betekenis voor alle AC Milan-fans, omdat het een symbool is van het wereldwijde succes van onze geliefde club."

AC Milan uitshirt 2022-2023 bestellen

Het Puma AC Milan uitshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en het replica voetbalshirt € 69,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) bestel je het tenue vanaf € 69,95. De broekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. Inclusief de mogelijkheid tot officiële bedrukking!

Bestel het nieuwe AC Milan uitshirt direct in de PUMA SHOP!

of deze AC Milan fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of deze winkel!

 AC Milan uitshirt 2022-2023

AC Milan uitshirt 2022-2023

AC Milan uitshirt 2022-2023