5 juli 2022

AC Milan thuisshirt 2022-2023

Het nieuwe AC Milan thuisshirt 2022-2023 is vandaag officieel gepresenteerd met het motto: ''THAT MILAN TOUCH.'' In dit nieuwe tenue speelt de Italiaanse kampioen de Serie A, Coppa Italia en Champions League thuiswedstrijden in San Siro gedurende 2022-2023. Ook het vrouwenvoetbalelftal van AC Milan draagt het nieuwe tenue dit seizoen. Dit jaar is Puma weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de AC Milan tenues. Het Duitse sportmerk is sinds medio 2018 de kledingsponsor van de Rossoneri. Fly Emirates is sinds 2010 de shirtsponsor van Associazione Calcio Milan. AC Milan speelt de uitwedstrijden in het AC Milan uitshirt 2022-2023. 

Het verhaal

Het nieuwe AC Milan thuisshirt 2022-2023 is weer een ware klassieker! De Rossoneri is opgericht in 1899 en heeft sindsdien het spel naar een hoger niveau getild. Baanbrekende paden worden genomen, altijd op zoek naar iets groters. Dit seizoen heeft PUMA zich ten doel gesteld deze waarden te introduceren bij de nieuwe generatie door de strepen het woord te laten doen. Het resultaat is een toekomstgericht en duurzaam voetbalshirt. Exact waar de club voor staat! Het nieuwe AC Milan voetbalshirt verbindt de verschillende generaties door de gemeenschappelijke liefde voor het team! Dit voetbalshirt straalt stijl, schoonheid en originaliteit uit. Van het verleden tot nieuwe innovaties. AC Milan is niet alleen de kampioen, maar ook de koning. Milaan is een levensstijl die zegt dat de stad anders is. Het is de Milaan touch!

Het design

Genoeg symboliek! Het AC Milan thuisshirt 2022-2023 bevat weer de iconische zwarte en rode verticale banen. Deze banen beginnen echter pas vanaf onder de hals. De bovenkant van het voetbalshirt en de mouwen zijn namelijk zwart. De voorkant van het tenue bevat vier verticale rode banen op een zwarte achtergrond. Daarnaast is het tenue uitgerust met een combinatie van een rechte en diagonale hals. Het rechte gedeelte is rood en het diagonale/opstaande gedeelte is zwart. De mouwen worden afgesloten door een brede band, die geheel in stijl van de kleuren van de Italiaanse vlag is: groen/wit/rood. Op de rechterborst en de mouwen prijkt het Puma logo in het wit en de linkerborst bevat de badge van de Rossoneri. Boven het logo prijkt een ster, welke verwijst naar de 19 Serie A kampioenschappen. Per tien kampioenschappen mag er in Italië een ster aan het logo worden toegevoegd. Hoofdsponsor Fly Emirates staat in het wit op het midden van het tenue en de linkermouw bevat het logo van BitMex. Op de vrouwen voetbalshirt staat het logo van BANCO BPM op het midden. In de nek op de achterzijde van het voetbalshirt prijkt nog een rood label, waarin de naam van de club staat. Het AC Milan thuistenue 2022-2023 wordt compleet gemaakt door een wit of zwart voetbalbroekje. Op de broekjes staan ook de logo's van de club en Puma. De kousen van het tenue zijn zwart met rode accenten.

De technologieën

Zoals alle Puma tenues zijn de nieuwe AC Milan voetbalshirts uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Puma. De AC Milan tenues die door de spelers gedragen worden, bevatten de Puma Ultraweave technologie. Deze voetbalshirts wegen slechts 72 gram en bevatten een miniem aantal naden. De Ultraweave voetbalshirts zijn daarnaast uitgerust met de zogenaamde ripstop-constructie. Hierdoor is de beweging van de spelers nog verfijnder en kunnen ze nog meer focus hebben op snelheid en dynamiek. Ook de logo's op de Ultraweave voetbalshirts zijn nog lichter dan voorheen. In het materiaal is ook de DryCell technologie van Puma verwerkt. Dit materiaal zorgt voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De replica voetbalshirts bevatten alleen deze zogenaamde Puma Dry Cell technologie.

Marco Mueller, PUMA Senior Head of Product line Management Teamsport Apparel, geeft nog een reactie op het nieuwe AC Milan tenue. "Het nieuwe AC Milan thuisshirt is een combinatie van mode, design, straatcultuur en heritage. Het voetbalshirt is een eerbetoon aan wat Milaan uniek maakt. Om dit voetbalshirt tot leven te brengen, wilden we een campagne opzetten die geworteld is in de Milaanse cultuur. We hebben uitsluitend samengewerkt met Milanese artiesten, talent en creatievelingen die allemaal de club steunen en begrijpen wat deze club speciaal maakt om 'That Milan Touch' te vertegenwoordigen. " 

AC Milan voetbalshirt bestellen

Het nieuwe Puma AC Milan thuisshirt 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL en XXL) is het authentic Ultraweave voetbalshirt € 129,95 en het replica voetbalshirt € 89,95. Voor kinderen (maten 122, 128, 140, 152, 164 en 176) bestel je het voetbalshirt voor € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. In de onderstaande winkels kun je deze tenues ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de nieuwste AC Milan trainingskleding!

Bestel je AC Milan voetbalshirt altijd in deze AC Milan fanshop (inclusief officiële bedrukking)

of de PUMA SHOP!

AC Milan thuisshirt 2022-2023

AC Milan thuisshirt 2022-2023

AC Milan thuisshirt 2022-2023

AC Milan voetbalshirt 2022-2023