De jaarlijks terugkerende goede doelen-actie van 3FM, Serious Request, is gisteren weer van start gegaan. Drie DJs van de radiozender halen geld op door tot kerst in een glazen aquarium leven en radio maken, zonder te eten. Ajax heeft dit jaar ook haar bijdrage weer geleverd aan de actie. Luis Suárez heeft het legendarische wedstrijdshirt dat hij droeg toen hij Otman Bakkal in de wedstrijd tegen PSV in zijn sleutelbeen beet beschikbaar gesteld.

Suarez bijtshirt Glazen Huis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Glazen Huis staat dit jaar dan wel in de verkeerde stad (Eindhoven), maar dat is blijkbaar geen reden voor de Ajacieden om zich solidair op te stellen met het initiatief dat kinderen wiens ouders zijn overleden vanwege AIDS. Onder begeleiding van Vurnon Anita en André Ooijer werd het door de gehele Ajax-selectie gesigneerde thuisshirt gepresenteerd voor de veiling.

 

Het shirt van de voor zijn actie langdurig geschorste Suárez is overigens erg populair. Na één dag en 61 biedingen staat het voorlopig hoogste bid op € 1.120,00. Bieden kan volgens de website nog tot 24 december en het shirt zal niet weg gaan voor minder dan € 1.240,00.

 

Bron: 

Ajax1.nl