Zuid Koreaanse voetbalbond lanceert nieuw logo voor voetbalshirts 2020-2021

De Zuid Koreaanse voetbalbond heeft vandaag een nieuw logo gepresenteerd. Dit nieuwe embleem staat vanaf nu op de voetbalshirts van het Aziatische land. Zoals dat altijd met nieuwe logo's gaat, heeft het nieuwe logo van de KFA (Korean Football Association) een iets modernere look dan het vorige logo en zit er een idee achter de nieuwe merkidentiteit van de voetbalbond. Wat de verschillen zijn en welke symbolen er in het nieuwe logo verwerkt zijn, leggen we uit!

Het oude logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond bestond uit een overwegend blauw schild met een witte en goude omranding. In dit logo stond een blauw/witte tijger met in zijn poten een bal en daartussen een lint met de naam van de voetbalbond: Korea Football Association. Van dit oude logo blijft nog maar weinig over. Het nieuwe logo wordt nu gekenmerkt door een rechthoek, welke symbool staat voor een voetbalveld. De rechthoek is uitgerust met een blauw/wit/rode omlijning en dit zijn natuurlijk de kleuren van het logo van de voetbalbond en het voetbalshirt van Zuid Korea. In dit vierkant bevindt zich een afbeelding van een tijger. Dit is een verwijzing naar de bijnaam van het nationale voetbalelftal van Zuid Korea: de Aziatische Tijgers. Deze print is uitgerust met geometrische vormen. Zo zijn de zijkanten en de bovenkant van de tijger voorzien van een print van diagonale lijnen, welke vooruit gericht zijn. Dit staat symbool voor het aanvallende spel van de Zuid Koreanen. Men heeft ook nagedacht over de omlijning van de tijger. Deze bevat acht hoeken en in het midden bevinden zich nog drie hoeken, welke tezamen symbool staan voor de elf spelers en de formatie van het nationale team.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond. Dit logo staat direct op het nieuwe Zuid Korea voetbalshirt voor 2020-2021, dat vandaag officieel gelanceerd wordt door kledingsponsor Nike en de voetbalbond.

Ben je op zoek naar een voetbalshirt van Zuid Korea? Bestel het altijd in officiële SHOP  of deze winkel!

Nieuwe logo Zuid Koreaanse voetbalbond