Zuid Korea uitshirt 2020-2021

De Zuid Koreaanse voetbalbond en Nike hebben vandaag het nieuwe Zuid Korea Nike uitshirt voor de periode 2020-2021 gelanceerd. Dit tenue werd tegelijkertijd met het nieuwe thuisshirt onthuld op een speciaal evenement van Nike, waarbij ook de nieuwe voetbalshirts van de Verenigde Staten en Nigeria werden gereleased. In dit nieuwe uitshirt spelen de ‘’Aziatische Tijgers’’ de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar in de periode 2020-2021. Nike is ook dit jaar weer verantwoordelijk voor het design van het voetbalshirt van het Zuid Koreaanse voetbalelftal. Het Amerikaanse sportmerk verzorgt al sinds 1996 de tenues van de vertegenwoordigende elftallen van het land.

Vind je dit voetbalshirt direct super vet? Bestel het exclusief in deze officiële SHOP! 

Zwart/wit Zuid Korea voetbalshirt en tenue 2020-21

Dat de spelers met het nieuwe uittenue een statement op en buiten het veld maken, lijkt een understatement. Nike heeft dit seizoen veel aandacht besteed aan het design van de voetbalshirts van de landenteams waarvan het kledingsponsor is. Het nieuwe uittenue van Zuid Korea vormt hier geen uitzondering op. Het Zuid Korea uitshirt voor 2020-2021 bevat namelijk een all-over print van horizontale zigzag strepen, waarbij het erop lijkt alsof deze met de hand op het tenue geschilderd zijn. Bij het ontwerpen van het tenue is dit ook echt door de designers van Nike gedaan. De strepen staan natuurlijk symbool voor de huid van de tijger en verwijst naar de bijnaam van het nationale elftal. De tijger wordt in de Koreaanse mythologie ook gezien als een heilig dier en staat in deze mythologie symbool voor moed en macht. De gouden details op het tenue geven het tenue van Zuid Korea daarnaast een elegante look. De swoosh van Nike en het logo van de Zuid Koreaanse voetbalbond op de borst zijn namelijk goud. Het embleem van de Korea Football Federation betreft overigens een nieuw logo. Ook dit logo staat bol van symbolen. Het logo wordt gekenmerkt door een rechthoek, dat symbool staat voor de vorm van een voetbalveld. Daarin is de kop van een tijger verwerkt met daarin weer elementen die verwijzen naar de aanvallende speelstijl en de formatie van het nationale elftal.

Het Zuid Korea uitshirt voor 2020-2021 is verder uitgerust met een ronde hals in het zwart. Onder deze hals bevindt zich een subtiel v-design. De band aan de onderkant van de mouwen is ook zwart en verder bevat het tenue aan de zijkanten een band in de vorm van een bliksemschicht. Deze band is onderdeel van het nieuwe template van Nike en bevat bovendien een tekst: ‘’Daehan Minguk’’ en ‘’Korea.’’ Een ander kenmerk van het nieuwe Nike template is de kleine opening aan de achterkant van de hals en de onderkant van de mouwen. Het nieuwe Zuid Korea uittenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de zijkanten een zwarte zigzag band. Op de broekjes staan ook weer de logo’s van de Zuid Koreaanse voetbalbond en Nike in het goud. De kousen zijn overwegend wit met twee vlakken met daarin dezelfde all-over print als op het tenue. Op de kousen staan de naam van het land en het Nike logo ook in het goud. Nike heeft bovendien een speciale bedrukking voor de namen en nummers van de spelers ontwikkeld. De stijl is namelijk geïnspireerd door de trigram van de vlag van het Aziatische land.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het zwart/witte Zuid Korea voetbalshirt voor 2020-2021. Deze tenues worden vanaf maart 2020 gedragen door spelers als Son Heung Min, Ki Sung Yong, Lee Seng Woo, Hwang Ui-Jo en verschillende andere sterspelers.

Zuid Korea voetbalshirt bestellen

Het nieuwe zwart/witte Zuid Korea voetbalshirt van Nike kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De nieuwe Zuid Korea collectie bevat daarnaast een aantal andere super vette items. Het voetbalshirt heeft voor volwassenen een prijs van € 89,95 en kun je laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Het tenue is beschikbaar in de maten S, M, L, XL en XXL. Check ook de nieuwe trainingskleding! Directe levering!

Bestel je Zuid Korea uittenue altijd in de officiële NIKE SHOP!

of andere Zuid Korea merchandising in deze winkel!