Verenigde Staten voetbalshirts 2022-2023

De Verenigde Staten speelt tijdens het WK in Qatar in twee nieuwe voetbalshirts! De Verenigde Staten voetbalshirts 2022-2023 zijn vandaag officieel gepresenteerd door de voetbalbond en kledingsponsor Nike. Tijdens het WK in Qatar speelt de Verenigde Staten tegen Engeland, Iran en Wales in poule B. De nieuwe tenues worden ook gedragen tijdens de andere interlands van het mannenteam. Bovendien worden deze voetbalshirts gedragen door het vrouwenelftal van de USA tijdens de resterende wedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2023. Nike is sinds 1995 kledingsponsor van het nationale voetbalelftal en is ook verantwoordelijk voor het design en de productie van de Verenigde Staten WK 2022 voetbalshirts.

Verenigde Staten thuisshirt 2022-2023

De nieuwe Verenigde Staten voetbalshirts zijn een symbool van nationale trots en is geïnspireerd door het rijke sporterfgoed van de Verenigde Staten. Het design van het Verenigde Staten WK 2022 thuisshirt is ontleend aan het design van tenues van andere typische Amerikaanse sporten. Op het midden van de borst prijkt het logo van de US Soccer. Dit logo is groter dan op voorgaande voetbalshirts en is geïnspireerd door de logo's op basketbalshirts. De swoosh van Nike staat in het navy blauw op beide mouwen. Dit design is geïnspireerd door de American Football tenues. Op de mouwen bevindt zich ook een diagonale rode en blauwe band, geïnspireerd door de banen op de ijshockey tenues. Verder is het Verenigde Staten thuisshirt 2022-2023 volledig wit en heeft het alle kenmerken van het nieuwe Nike template. Het voetbalshirt bevat een ronde hals met daaronder een groot blauw vlak. De binnenkant van de hals is ook uitgerust met een blauw vlak, waarin de naam van het land staat: STATES UNITED. Dit detail voegt iets extra's toe aan het verhaal van eenheid en saamhorigheid van de selectie. Het Verenigde Staten thuistenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje, waarop ook de logo's van de voetbalbond en Nike staan. De zijkanten van het broekje bevatten een blauw vlak. De kousen zijn donkerblauw met net boven het midden een rode band. Op de kousen staan ook de swoosh van Nike en de naam van het land: USA.

Verenigde Staten uitshirt 2022-2023

Het Verenigde Staten uitshirt 2022-2023 is een combinatie van blauw en donkerblauw en wordt gekenmerkt door de all-over ice dying print. Dit levendige patroon viert de diversiteit en jeugd. Ook dit voetbalshirt heeft de kenmerken van het nieuwste template van Nike. Het tenue is uitgerust met een ronde hals met daaronder een ronding. De logo's van de voetbalbond en Nike staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. De swoosh van Nike op de mouwen is wit. Het vlak op de achterzijde van het Verenigde Staten uitshirt is donkerblauw. De zijkanten bevatten aan de onderkant nog een opening met daarin een rood vlak. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een donkerblauw voetbalbroekje en blauwe kousen.

De Verenigde Staten voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste performance technologieën van Nike. De authentic voetbalshirts (de spelersversie) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de stof (100% polyester) van de tenues verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts hebben een andere structuur en bevatten extra ventilatiezones. Bovendien vallen deze tenues iets meer getailleerd en vallen deze strakker.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Verenigde Staten voetbalshirts 2022-2023, welke vanaf nu tot begin 2024 gedragen worden door spelers als Pulisic, Reyna, Aaronson, McKennie, Pepi, Dest, Wright, Weah, Musah en nog meer spelers.

Verenigde Staten voetbalshirt bestellen

De nieuwe Nike Verenigde Staten voetbalshirts 2022-2023 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten XS, S, M, L, XL, XXL en XXXL) is het authentic voetbalshirt € 139,95 en de replica versie € 89,95. Voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) is het voetbalshirt € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen vanaf € 17,95. In deze winkels kun je de nieuwe Verenigde Staten voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Hiervoor wordt de officiële en originele bedrukking gebruikt.