Verenigde Staten dames thuisshirt 2019-2020

Het nieuwe thuisshirt van de dameselftal van de Verenigde Staten is vandaag officieel gelanceerd door Nike en de US Soccer, de voetbalbond van de Verenigde Staten. In dit nieuwe voetbalshirt spelen de vrouwen van de Verenigde Staten de wedstrijden tijdens het WK in Frankrijk en de periode erna. In poule F neemt het Amerikaans vrouwenelftal het op tegen Zweden, Thailand en Chili. Ook komende jaargang is Nike weer verantwoordelijk voor het design van het voetbalshirt van ‘’USWNT.’’ Voor het eerst in de geschiedenis heeft het Amerikaanse sportmerk een dedicated tenue voor de vrouwen gelanceerd. Eerdere edities hadden namelijk altijd hetzelfde design als de tenues van de mannen van de USA! Check hieronder alle ins en outs van het nieuwe thuisshirt! 

Direct fan van dit gave tenue van het vrouwenelftal van de USA? Bestel het exclusief in DEZE WINKEL of deze SHOP! 

WK 2019 voetbalshirt dameselftal Verenigde Staten

Het nieuwe thuisshirt van de Verenigde Staten is een ode aan het voetbalshirt van 1999. Op 10 juli 1999 werden de dames van de Verenigde Staten voor de twee keer in de geschiedenis wereldkampioen. In de finale versloegen de vrouwen van de USA China met 5-4 na strafschoppen. Dit werd door speelster Brandi Chastain op een speciale manier gevierd. Voor het oog van miljoenen tv-kijkers liet ze haar bh zijn. Twintig jaar later wil het vrouwenelftal van de Verenigde Staten dit succes herhalen en eigenlijk een stapje verder gaan. In 2015 werd het elftal ook al wereldkampioen en alles is er aan gelegen om de titel in Frankrijk te prolongeren.

Het nieuwe Verenigde Staten dames voetbalshirt voor 2019-2020 is overwegend wit met een design van dunne, horizontale strepen. Deze strepen zijn een ode aan de tenues die door sterren als Chastain, Hamm en Foudy in 1999 gedragen werden. Verder wordt het tenue gekenmerkt door de blauwe en rode details uit de kleuren van de vlag van het land. Deze kleuren zijn te vinden in de brede bies aan de onderkant van de mouwen. Hier bevinden zich namelijk twee banen, één in het rood en de ander in het blauw. De tenues van het Amerikaanse dameselftal zijn bovendien uitgerust met de zogenaamde Vapor hals. Dit is een combinatie tussen een diagonale en rechte hals. De binnenkant van de hals bevat een rood binnenvlak en verder is het tenue aan de achterkant en binnenkant van de kraag uitgerust met een blauwe taping. Deze blauwe taping bevat aan de achterkant drie sterren. Deze sterren refereren aan de gewonnen WK’s van 2015, 1999 en 1991. Deze sterren staan ook weer boven het logo van de US Soccer op de rechter borst. De andere borst is uitgerust met de swoosh van Nike. Het logo van het Amerikaanse sportmerk is rood met een blauwe omlijning. De rechter schouder bevat ook nog een detail. Hier staat de leus van het dameselftal: Climb Again. Opvallend is dat de achterkant van het tenue een all-over print bevat. In deze print zijn de namen van de vijftig staten van de Verenigde Staten verwerkt. Bovendien bevat het shirt aan de zijkanten een navy blauwe opening en de onderkant van het shirt bevat bovendien de nieuwe Nike authenticiteit tag. Het nieuwe thuistenue van het vrouwenvoetbalelftal van de Verenigde Staten wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje. Het short is aan de zijkanten uiteraard met drie blauwe sterren met drie rode sterren met blauwe omlijning. De kousen van het tenue zijn wit met aan de bovenkant een blauwe en rode band. 

Uiteraard zijn de nieuwe voetbalshirts van de dames van de USA ook weer uitgerust met de Nike Dri Fit technologie, voor verkoeling, ventilatie en vochtafvoer. Check hieronder de foto's van de nieuwe tenues, die vanaf nu gedragen worden door speelsters als Morgan, Heath, Rapinoe, Lloyd, Press en nog meer speelsters. Check ook het nieuwe uitshirt van het damesteam van de USA.

Voetbalshirt dames Verenigde Staten bestellen

Dit nieuwe voetbalshirt kun je vanaf medio mei bestellen in de onderstaande winkel. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 85,- en voor kinderen heeft het shirt een prijs van € 70,-. De tenues zijn beschikbaar in de maten XS, S,M, L, XL en XXL voor volwassenen en voor kinderen in de maten 128, 140, 152, 164 en 176. Of check goedkope t-shirts en hoodies in deze webshop. Inclusief de mogelijkheid tot bedrukking. Directe levering!

Bestel je Verenigde Staten voetbalshirt in DEZE WINKEL of deze SHOP! 

of deze SHOP (inclusief officiële bedrukking en goedkope t-shirts)