Nike en The Reds: A match made in heaven?

Hoewel het voetbalseizoen op dit moment stil ligt, kunnen de fans nog altijd aan hun trekken komen dankzij het laatste voetbalnieuws. Één van de meest recente ontwikkeling in de voetbalwereld is de (onofficiële) onthulling van het nieuwe uitshirt van Liverpool. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de club dat deze Britse club van manager Jürgen Klopp gaat samenwerken met kledingfabrikant Nike. Het Amerikaanse sportmerk heeft komend seizoen voor een heel speciaal ontwerp gekozen voor het uitshirt. Het was het online voetbalmagazine Footy Headlines dat het nieuws bekend maakte nadat zij uitgelekte foto's van het moderne shirt in handen gekregen hadden. Hoewel het op dit moment nog even afwachten is op een officiële aankondiging, zetten wij maar al te graag het kersvers t-shirt al even in de schijnwerpers.

Een nieuw seizoen met een gloednieuwe sponsor

Volgend seizoen zal ploeg van trainer Jürgen Klopp dus aantreden in voetbalshirts van Nike en dit is een primeur voor Liverpool. Sinds juni 2012 werden namelijk de tenues verzorgd door New Balance, maar vanaf het seizoen 2020-2021 wilde Liverpool dus gaan voor Nike als een nieuwe sponsor. De sponsorinkomsten gaan van 50 miljoen euro per seizoen naar 80 miljoen euro en daardoor is deze deal één van de grootste deals tussen een sportmerk en een voetbalclub wereldwijd. Wij hopen uiteraard dat ook met deze nieuwe sponsor de ploeg het succesverhaal van vorig seizoen zal kunnen evenaren.

In 2019 was Liverpool namelijk het eerste Engelse team club dat de “Continentale Treble” titel in de wacht mocht slepen. Zij wonnen vorig jaar zowel de Champions League als de UEFA Supercup en het WK voor clubteams. Toch was de weg naar die “Continentale Treble” een enorm lange en zenuwslopende. Liverpool was vorig seizoen na Paris Saint Germain de tweede ploeg die doorstootte naar de knock-out fase van de Champions League, waar het in de 16de finale Bayern München uitschakelde met 1-3. In de kwartfinale slaagde The Reds er dan weer in om FC Porto op zij te zetten met een totaalscore van 6-1 over twee wedstrijden. De finale bereiken bleek een zware klus te zijn. Niet alleen omdat FC Barcelona Liverpool opwachtte tijdens de halve finales maar ook omdat de Spaande club tijdens de eerste halve finale aan de haal kon gaan met een 3-0 overwinning. Ze zeggen altijd “It ain't over till it's over.” en dat weet Liverpool als geen ander. Zij wonnen de twee halve finale namelijk met 4-0 en konden dankzij doelpunten van Origi en Wijnaldum doorstoten naar de finale. Daar troffen ze een andere klepper van jewelste: Tottenham Hotspur. The Reds hielden het hoofd koel en mochten na een 2-0 overwinning de Champions League beker weer de lucht insteken.

Een paar maanden na die overwinning, was het weer feest voor Klopp. Liverpool won namelijk in augustus de UEFA Super Cup. In de finale van het toernooi was de club uit de havenstad te sterk voor UEFA Cup winnaar: Chelsea. Eind 2019 stond er nog een toetje te wachten, namelijk het WK voor clubteams. Het team versloeg niet alleen CR Flamengo, maar schreef die avond ook voetbalgeschiedenis, waardoor ze de gebruikelijke favoriet bleven op platforms voor Footballwedden zoals Betway en waardoor ze de supporters euforisch konden maken.

Aanvankelijk werd verwacht dat de club zal kunnen aantreden op 1 juni in haar nieuw outfit maar door de onzekerheid in verband met de Premier League, zal die datum waarschijnlijk nog wijzigen. Het wordt dus nog even afwachten of Nike inderdaad de beste keuze was of dat Liverpool beter had kunnen gaan voor een andere sponsor zoals Adidas.

De mening van de fans

Natuurlijk bracht de onthulling van de potentieel nieuwe voetbalshirt ook veel teweeg bij de fans. De meningen over de outfit waren enorm verdeeld. Sommige fans moeten duidelijk nog even wennen aan de kleurige truitjes om uit te maken wat ze nu echt van het kersverse uniform vinden. Andere fans zijn weer van mening dat de levendige kleding van Nike niet een geslaagde keuze is en hopen dat de club zal terugkeren naar een samenwerking met New Balance. Toch zijn er ook positieve meningen over de outfit omwille van de 80’s vibe die rondom de tenues hangt. Er zullen ongetwijfeld nog vele verdeelde meningen opduiken wanneer het nieuwe Liverpool voetbalshirt officieel bekend gemaakt wordt.