Manchester City windrunner 2019 is een ode aan de stad!

Nike heeft een origineel detail verwerkt in de nieuwe Manchester City windrunner voor 2019. Nike en City nemen na dit seizoen afscheid van elkaar en met het laatste windjack doet Nike dat op een originele manier. Het jack is namelijk ook een ode aan de stad Manchester. Daarover straks meer. Vanaf deze zomer wordt Puma de nieuwe kledingsponsor van City en om die reden betreft dit de laatste Manchester City windrunner van Nike. Dit jack is onderdeel van de 2019 collectie van de Engelse kampioen. De kleding uit deze collectie wordt door Manchester City in de tweede seizoenshelft gedragen. In de windrunner zelf zien we spelers niet vaak, maar het jack mag natuurlijk niet ontbreken als mode item! We bespreken het jack, dat zowel voor heren als voor dames beschikbaar is, hieronder!

Zwart/gele Manchester City windrunner met ''worker bee''

De nieuwe Manchester City windrunner is een combinatie van zwart en geel. Deze kleuren zijn een verwijzing naar een belangrijk symbool van de stad Manchester, namelijk de ''worker bee.'' Hiervoor moeten we terug naar de industriële revolutie in de negentiende eeuw, waarin de stad Manchester een leidende rol op zich nam als het ging op massaproductie in fabrieken. De ''worker bee'' symboliseert de mentaliteit van de werknemers in Manchester in deze periode. Diezelfde mentaliteit zullen de spelers van Manchester City nog nodig hebben, willen ze opnieuw kampioen worden en de Champions League binnenslepen. Of Nike dit ook gedacht heeft, weten we niet. Feit is dat de ''worker bee'' in plaats van het logo van Manchester City op de linker borst van het jack prijkt. Het logo van het keurkorps van Guardiola is verplaatst naar de achterkant van het jack. De staat in het zwart op de linker achterkant van de windrunner. De rits van de windrunner is geel en de swoosh van Nike op de rechter borst is zwart. Verder bevat het nieuwe Manchester City windjack van Nike dezelfde functionele kenmerken als altijd. Hoewel het bijna niet te zien is, is ook de v-baan op het midden van de jacks weer aanwezig. Dit is hét kenmerk van de windrunners van Nike. De windrunner werd veertig jaar geleden door Nike als eerste modieuze item aan de collectie toegevoegd en bevat sindsdien al de zogenaamde 26 graden chevron. Andere kenmerken van de windrunner zijn de capuchon en het extra laagje van ripstopmateriaal, wat perfect beschermt tijdens wind en regen. De achterkant van het jack bevat een gleuf en dit zorgt voor extra ventilatie.

Check hieronder de foto's van deze stijlvolle Manchester City windrunner voor 2019. De nieuwe collectie bevat ook een nieuw trainingspak, een nieuw anthem jack en warming-up shirt en een nieuw trainingsshirt! Pas in juli 2019 wordt er een nieuwe trainingscollectie gelanceerd en vanaf dan zal Puma hiervoor verantwoordelijk zijn. Nike verzorgde sinds 2013 de tenues van ''The Citizens.''

Manchester City windjack 2019 bestellen

De nieuwe Manchester City windrunner voor 2019 kan je zowel in heren als in dames maten bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van de zwart/gele windrunner is € 80,-. Wil je andere City producten bestellen? Check dan ook het overzicht hiernaast of hieronder! Directe levering!

Bestel dit originele windrunner jack direct in deze SHOP 

of deze winkel!