Manchester City 3e shirt 2018-2019

Manchester City heeft in samenwerking met Nike een nieuw 3e shirt voor 2018-2019 bekend gemaakt. Dit betreft het shirt dat door de equipe van Pep Guardiola vooral wordt gedragen tijdens de uitwedstrijden in de Champions League, FA Cup en League Cup tijdens het seizoen 2018-2019. Het derde shirt wordt namelijk als ''Cup'' shirt gebruikt. Ongetwijfeld wordt dit nieuwe voetbalshirt ook tijdens een aantal Premier League wedstrijden gedragen. Dit is vooral het geval wanneer het donker blauwe uitshirt teveel overeenkomsten heeft met het tenue van het thuisspelende elftal. Wil je de eerste details weten van dit nieuwe, alternatieve uitshirt? check het hieronder!

Ben je direct fan van dit opvallende Manchester City Champions League shirt? Deze kan je direct bestellen voor kinderen en volwassenen in de officiële webshop

(inclusief officiële bedrukking) of deze Nike SHOP

Paars Manchester City 3e shirt en tenue 2018-2019

Met het nieuwe tenue is Manchester City voornemens om het record aantal punten (meer dan 100) te overtreffen en te gaan schitteren in de Champions League. Het nieuwe 3e shirt van Manchester City voor 2018-2019 is dit jaar overwegend paars met oranje details. Deze kleurencombinatie symboliseert het succes van de club en de trots om de stad Manchester te vertegenwoordigen in Europa.  De oranje accenten komen vooral terug in de diagonale band van de linker bovenkant van het shirt naar de rechter onderkant van het tenue. De kleur paars van het shirt is eenzelfde kleur paars als voor het uitshirt van 2016-2017.De laatste keer dat het shirt een diagonale baan had was tijdens het seizoen 2010-2011.

Het nieuwe 3e shirt van ''The Citizens'' heeft dit jaar ook een all-over print. Deze print symboliseert de kaart van de stad Manchester, waarin ook plaats is gemaakt voor het stadion van de club, het Etihad Stadium. De all-over print is onderdeel van het nieuwe thema van Nike. Alle alternatieve uitshirts van de topclubs waarvan Nike kledingsponsor is, hebben een all-over print van (een deel van) de stad waaruit de club komt. Het nieuwe 3e tenue van Manchester City bevat verder alle kenmerken van het Nike Vapor template. Het shirt is namelijk uitgerust met een diagonale hals, welke naar het midden recht loopt. De hals heeft aan de binnenkant een oranje taping. Deze loopt ook door over de achterkant van het tenue. De swoosh van Nike staat in het wit op de rechter borst van het shirt. Het Amerikaanse sportmerk is sinds het seizoen 2012-2013 de kledingsponsor van de club en het is nog maar de vraag of dit volgend seizoen ook nog het geval is. Het contract tussen beide partijen loopt namelijk aan het eind van 2018-2019 af. Er gaan geruchten dat Puma na dit seizoen Nike opvolgt als kledingsponsor. De linker borst bevat in ieder geval het logo van de club en op het midden van het tenue staat sponsor Etihad Airways!

Het nieuwe 3e tenue van City wordt compleet gemaakt door een paars broekje met aan de zijkanten zigzagstrepen en de broekjes bevatten ook de logo's van de club en Nike. De kousen zijn ook paars met oranje accenten.  De authentic Manchester City tenues zijn ook dit jaar weer uitgerust met de VaporKnit technologie en de replica shirts bevatten de Nike Dri Fit technologie voor een optimale prestatie. Check hieronder nog meer afbeeldingen van het shirt, welke vanaf nu gedragen wordt door spelers als Sané, Aguero, Kompany, Jesus, Silva, Mendy, Walker en andere sterspelers. Check ook het nieuwe thuisshirt en uitshirt!

Manchester City shirt bestellen

Het nieuwste Manchester City 3e shirt voor 2018-2019 kan je pas vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen heeft het shirt een prijs van € 85,- en voor kinderen is het shirt € 70,-. De VaporKnit versie kan je alleen voor volwassenen bestellen en heeft een prijs van € 140,-. De broekjes bestel je al vanaf € 35,- en de kousen vanaf € 18,-. In deze winkels kan je het nieuwe shirt van City ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Manchester City voetbalshirt in de officiële Manchester City winkel (inclusief officiële bedrukking) of

de NIKE SHOP