Dit trainingsjack draagt Brazilië tijdens WK 2022 in Qatar

Het Braziliaanse voetbalelftal draagt tijdens het WK in Qatar weer een gloednieuw trainingsjack. Het Brazilië trainingsjack 2022-2023 is onderdeel van de officiële trainingscollectie van de ''Seleção'', waartoe ook het Brazilië trainingspak behoort. In het trainingsjack zien we de spelers van het Braziliaanse voetbalelftal vooral wanneer zij het veld betreden en wanneer de spelers uit voller borst het volkslied (Hino Nacional Brasileiro) meezingen, vlak voordat de wedstrijden beginnen. Het trainingsjack wordt overigens niet alleen tijdens het WK gedragen, maar ook in de voorbereiding op de andere interlands in de periode 2022-2023. In dit artikel bespreken we ook de andere trainingsjacks die dit seizoen door het Braziliaans elftal worden gedragen.

Brazilië anthem trainingsjack 2022-2023

Het Brazilië anthem trainingsjack 2022-2023 heeft hetzelfde thema als het Brazilië thuisshirt en bevat dezelfde print als het warming-up shirt. Dit betreft een print van diagonale groene en donkerblauwe lijnen, geïnspireerd door de huid van een jaguar. De jaguar staat namelijk symbool voor de mentaliteit en creativiteit die het nationale elftal wil uitstralen tijdens het WK. Het trainingsjack heeft verder alle kenmerken van het Academy Pro template van Nike. Dit is een standaard template dat Nike ook gebruikt voor de andere trainingsjacks van de landen waarvan het kledingsponsor is. Ook het trainingsjack van het Nederlands Elftal, Frankrijk, Portugal en Engeland hebben bijvoorbeeld dit template. Het template wordt gekenmerkt door de golf op het midden van het trainingsjack. Zowel boven als onder de golf heeft het Brazilië trainingsjack hetzelfde design. De rechterborst bevat de swoosh van Nike in het geel en de andere borst bevat het logo van de nationale voetbalbond. Het logo betreft een monochroom logo. Dit logo heeft namelijk niet de de gebruikelijke kleuren, maar is in stijl van de kleuren van het trainingsjack, in dit geval navy blauw/geel. Het trainingsjack heeft een semi-hoge hals met een doorlopende rits en bevat twee zakken met ritsen aan de zijkanten. Zowel de cuffs aan de onderkant van de mouwen als de tailleband aan de onderzijde zijn donkerblauw. Hetzelfde geldt voor een vlak met ronding op de achterzijde van het Brazilië trainingsjack. Het jack bestaat voor 100% uit polyester.

Brazilië sweat jack 2022-2023

De Brazilië trainingscollectie bevat dit jaar ook een duurder sweat trainingsjack. Dit jack wordt in principe niet door de selectie gedragen, maar is natuurlijk wel een perfect jack voor de thuisblijvers om het Braziliaanse voetbalelftal mee aan te moedigen tijdens het WK in Qatar. Dit jack is namelijk gemaakt van een sweatstof, welke je in de winter goed warm houdt. Dit betreft een super zachte stof, welke perfect aanvoelt. Dit jack is blauw en bevat dezelfde structuur als de print op het Brazilië WK 2022 voetbalshirt. Ook deze print is weer geïnspireerd door de huid van een jaguar. De logo's van de Braziliaanse voetbalbond en Nike op de borst zijn turquoise en op de achterzijde van dit jack staat in een sierlijk lettertype de naam van het land: BRASIL. Ook dit jack bevat twee zakken. In tegenstelling tot het anthem trainingsjack bestaat dit trainingsjack voor 96% uit polyester en 4% elastaan. Dit elastische materiaal slaat nog beter aan op het lichaam. Dit jack is overigens alleen beschikbaar voor volwassenen.

Brazilië all-weather jack 2022-2023

De collectie bevat daarnaast ook nog een all-weather-jack. Gezien de hoge temperaturen in Qatar is er een kleine kans dat de spelers van Brazilië het all-weather jack/regenjack dragen. Toch is het jack het bespreken waard. Dit trainingsjack is geheel in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Het jack is donkerblauw met groene en gele accenten. Het vlak onder de hals is groen en hetzelfde geldt voor de baan op de zijkanten van het Brazilië all-weather jack. De mouwen bevatten aan de zijkanten een gele band. De logo's van de Braziliaanse voetbalbond en Nike op dit jack zijn ook geel. Het all weather jack bevat een extra coating, dat wind en regen perfect tegenhoudt. Verder is dit jack uitgerust met een capuchon en heeft het ook weer twee zakken aan de zijkanten.  Check hieronder nog meer afbeeldingen van de verschillende Brazilië trainingsjacks, die de komende periode door het nationale voetbalelftal gedragen worden.

Brazilië trainingsjack bestellen

Het Brazilië anthem trainingsjack 2022-2023 kun je zowel voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) als voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) bestellen. Voor volwassenen is dit jack € 84,95 en voor kinderen € 69,95. Het sweat jack is € 139,95 en het all-weather jack is € 84,95. Laatst genoemde jacks zijn alleen beschikbaar voor volwassenen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel het Brazilië trainingspak direct in de officiële NIKE SHOP 

of deze fanshop! 

 Brazilië trainingsjack 2022-2023

Brazilië sweat trainingsjack 2022-2023

Brazilië all weather jack 2022-2023