Brazilië WK 2023 vrouwen voetbalshirts

De Braziliaanse voetbalbond en Nike hebben vandaag de Brazilië WK 2023 vrouwen voetbalshirts officieel gepresenteerd. In deze tenues speelt het Braziliaanse vrouwenvoetbalelftal de WK 2023 wedstrijden in Australië en Nieuw Zeeland en de andere interlands in de periode 2023-2024. Tijdens het WK vrouwenvoetbal speelt Brazilië in poule F tegen Frankrijk, Jamaica en Panama. Ook deze jaargang is Nike weer verantwoordelijk voor het design en de productie van de vrouwentenues van Brazilië. Sinds 1997 heeft het Amerikaanse sportmerk een samenwerkingsverband met de Braziliaanse voetbalbond. De Brazilië vrouwen voetbalshirts betreffen custom made voetbalshirts, die exclusief voor het vrouwenteam ontwikkeld zijn. Dit betreffen dus andere voetbalshirts dan de Brazilië voetbalshirts 2022-2023, die door de mannen gedragen worden.

Brazilië vrouwen thuisshirt 2023-2024

Het Brazilië dames thuisshirt 2023-2024 is geïnspireerd door de amazone en de Amazonerivier in het land. Het voetbalshirt is natuurlijk overwegend geel en bevat een all-over print van bladeren, die symbool staan voor het tropische regenwoud en het Amazone-ecosysteem in Brazilië. Het voetbalshirt bevat ook groene accenten. De V-hals is groen en hetzelfde geldt voor de band aan de onderkant van de mouwen en de swoosh van Nike op de rechterborst. De linkerborst bevat de badge van de Braziliaanse voetbalbond, de CBF (Confederação Brasileira de Futebol). Het tenue wordt gecompleteerd door een blauw voetbalbroekje en witte kousen, waarop ook uitingen van de voetbalbond en Nike staan.

Brazilië vrouwen uitshirt 2023-2024

Het Brazilië vrouwen uitshirt 2023-2024 speelt in op de diepe, heldere junglekleuren van de Amazone. Dit voetbalshirt is blauw en bevat een patroon van tropische, groene bladeren op de mouwen. De V-hals, de band aan de onderkant van de mouwen en de swoosh van Nike zijn ook groen. Alle logo's staan op dezelfde plek als op het thuistenue en dit tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje en blauwe kousen.

Technologieën en materiaal

De Nike Brazilië WK 2023 vrouwen voetbalshirts zijn uitgerust met de nieuwste technologieën. Voor het eerst in de geschiedenis bevatten de voetbalbroekjes de nieuwe Nike Leak Protection technologie, speciaal ontworpen voor de menstruatie periode van de voetbalsters. De voetbalbroekjes bevatten een tweelaags kruis en een voering, die bloed absorbeert, afvoert en vasthoudt. Deze laag fungeert als een anti-lekkage barrière. De Brazilië tenues zijn ook weer uitgerust met de nieuwste performance technologieën. De authentic voetbalshirts (de versie die de speelsters dragen) bevatten de Nike Dri Fit ADV technologie en de replica voetbalshirts de Nike Dri Fit technologie. Beide systemen zijn in de voetbalshirts (100% polyester) verwerkt en zorgen voor de afvoer van vocht en voor ventilatie. De authentic voetbalshirts bevatten extra ventilatiezones, zijn lichter en vallen meer getailleerd.

Alle Nike WK 2023 voetbalshirts zijn gemaakt van 100% gerecycled polyester, afkomstig van plastic waterflessen. De details op het voetbalshirts (zoals het logo van Nike en de voetbalbond) zijn gemaakt van Nike Grind materiaal. Dit betreft een speciaal duurzaamheidsprogramma van Nike, waarbij productieschroot en afgedankte schoenen getransformeerd zijn in gerecyclede Nike-Grind materialen. Bij de productie van de tenues is bovendien meer dan ooit rekening gehouden met stofverspilling.

Brazilië dames voetbalshirt bestellen

De nieuwe Nike Brazilië vrouwen voetbalshirt 2023-2024 kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Voor volwassenen (maten S, M, L, XL en XXL) zijn de voetbalshirts € 89,95 en voor kinderen (maten 128, 140, 152, 164 en 176) € 69,95. De voetbalbroekjes zijn beschikbaar vanaf € 34,95 en de kousen zijn € 19,95. In deze winkels kun je de Brazilië vrouwen voetbalshirts ook laten bedrukken met een eigen naam en nummer en vind je ook de nieuwste trainingskleding van ''As Canarinhas''.