De Liverpool sjaal moet rood/wit zijn en DNA ademen

Wil je een Liverpool sjaal bestellen? Lees dan eerst dit verhaal! Het moderne voetbal leidt soms tot dingen, waarvan fans op zijn zachtst gezegd geen warm hart krijgen. In Liverpool is dat niet anders. Een aantal jaar geleden kwamen de supporters van de club al in opstand tegen de half-om-half sjaals. Iedereen kent ze wel, je club speelt tegen een belangrijke tegenstander en lanceert ter ere daarvan een sjaal. De helft van de sjaal staat in het teken van je eigen club en de andere helft van de sjaal bevat het logo van de andere club. Leuk voor de leden van de business club, maar niet voor de échte supporters, laat staan de harde kern!

Wil je een Liverpool sjaal bestellen? Doe dat exclusief in deze winkel! 

Tot drie jaar geleden waren half-om-half sjaals ook in Liverpool populair. Deze shawls werden geassocieerd met successen, Europees voetbal of teams die warme banden hebben zoals bijvoorbeeld de fans van Liverpool en Celtic. Deze sjaals staan wereldwijd bekend als ''friendship scarves'' en bevatten vaak een print van schuddende handen, omdat vrienden natuurlijk altijd handen schudden ;). In Liverpool zijn de sjaals sinds een aantal jaar in de ban gedaan! Waarom? Die reden is simpel. De club heeft een eigen identiteit en daar heeft het geen andere clubs nodig. Daarbij, de sjaal is een verpersoonlijking van footballculture. Een sjaal moet het DNA van de club uitstralen. Ze mogen zelfs wat duurder zijn. Daar zijn de supporters van Liverpool het mee eens. De half-om-half sjaals worden vaak goedkoop geproduceerd, duur verkocht en zien er vaak nog lelijk uit ook. De supporters van Liverpool gaan zelfs zo ver door te zeggen dat deze sjaals gedragen worden door het uitschot. Het DNA van de club, daar is waar het om gaat.

Verreweg de meest populaire sjaal onder de supporters van The Reds is dan ook de klassieke bar sjaal. De bar shawl wordt gekenmerkt door de blokken in de clubkleuren van Liverpool. Deze Liverpool sjaal bevat de iconische rode en witte blokken en aan de uiteinden is de Liverbird uit het logo van de club verwerkt. Een ander kenmerk van de bar sjaals is dat deze van een hoogwaardig acryl gemaakt zijn en daarom net wat meer klasse uitstralen. Het clublied, ''You'll never walk alone, is ook onlosmakelijk verbonden aan het DNA en identiteit van de club. Een sjaal met daarop het nummer van Gerry and The Pacemakers mag daarom niet ontbreken in het assortiment klassieke Liverpool sjaals. Ook deze shawl is populair onder de supporters van de in 1892 opgerichte club. Uiteraard is deze sjaal ook geheel in stijl van de clubkleuren en bevat deze zowel een print van de Liverbird als het logo van de club. Dit logo staat niet meer op de tenues van de club, maar is officieel nog wel het logo.

Ben je een ECHTE fan van Liverpool, dan is ons advies: laat de half-om-half sjaal lekker links liggen en moedig je club aan met een Liverpool sjaal, die het DNA van de club ademt! Die vind je hieronder op de foto's! Wil je een Liverpool shawl bestellen? Koop het exclusief in DEZE WINKEL!