Costa Rica voetbalshirts 2021-2022

New Balance en de voetbalbond van Costa Rica hebben vandaag de Costa Rica voetbalshirts 2021-2022 gepresenteerd. Deze tenues draagt het nationale voetbalelftal van Costa Rica tijdens de kwalificatie- en oefenwedstrijden ter voorbereiding op het WK van 2022 in Qatar. Sinds 2015 heeft New Balance een contract met de voetbalbond van Costa Rica en ook dit jaar is het Amerikaanse sportmerk verantwoordelijk voor het design en de productie van de tenues van ‘’Los Ticos.’’

Costa Rica thuisshirt 2021-2022

De nieuwe Costa Rica tenues zijn geïnspireerd door het wildleven in het land. Daar vertellen we straks meer over. De nieuwe voetbalshirts zijn bovendien een eerbetoon aan het 200 jarig bestaan van het land en om die reden zijn de voetbalshirts ook gedeeltelijk gemaakt van gerecyclede materialen. Costa Rica wordt gezien als één van de wereldleiders als het gaat om duurzaamheid en milieubescherming. Daarmee maken we direct een mooi bruggetje naar het design van de voetbalshirts van Costa Rica. Het Costa Rica thuisshirt 2021-2022 is geheel rood met een v-hals en bevat over de body een design van golven en puntjes. Deze graphic print symboliseert de diverse wilde dieren in het land. De vormen zijn afgeleid van morfogenese, waarbij het landschap van Costa Rica ook de basis vormt. Op de rechterborst prijkt het logo van New Balance en de andere borst bevat de badge van de voetbalbond van Costa Rica, de Federación Costarricense de Fútbol (FEDEFUTBOL). Het thuistenue wordt compleet gemaakt door een navy blauw voetbalbroekje en rode kousen.

Costa Rica uitshirt 2021-2022

Het Costa Rica uitshirt 2021-2022 heeft vrijwel hetzelfde design, maar dan in andere kleuren. De bovenkant van het uitshirt is wit en dit loopt naar de onderkant over in het blauw. Ook de body van dit tenue bevat een design van golven en puntjes. De band aan de achterzijde van de v-hals is blauw en hetzelfde geldt voor de band aan de onderzijde van de mouwen. Op de achterzijde van zowel het thuisshirt als het uitshirt prijkt de naam van het land. De logo’s van de voetbalbond en New Balance staan op dezelfde plek als op het thuisshirt. Het uittenue wordt compleet gemaakt door een blauw voetbalbroekje en witte kousen.

We hebben nog een reactie van Kenny McCallum, Algemeen manager bij New Balance: ‘’We zijn enorm trots om deze voetbalshirts te produceren voor Costa Rica. De voetbalshirts zijn een eerbetoon aan het 200 jarig bestaan van het land. Daarbij speelde duurzaamheid een grote rol. Als bedrijf maken wij ook steeds grotere stappen om duurzamer te produceren en staan dan ook geheel achter deze boodschap van Costa Rica. ‘’Los Ticos’’ is het nationale team bij uitstek om deze initiatieven te bevorderen.’’ Alle New Balance tenues zijn uitgerust met de NB Dry technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en verkoeling. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de voetbalshirts, die vanaf nu gedragen worden door spelers als Borges, Campbell, Venegas, Waston, Leal, Duarte en nog meer spelers.

Costa Rica voetbalshirt kopen

De nieuwe Costa Rica tenues kun je vooralsnog niet in Europa bestellen. Ben je op zoek naar goedkope merchandsing van het land, zoals een t-shirt of een hoodie? Check dan de onderstaande webshop. Hier vind je al t-shirts vanaf € 24,95! Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Costa Rica voetbalshirt altijd in deze winkel! 

Costa Rica thuisshirt 2021-2022

Costa Rica uitshirts 2021-2022