Costa Rica voetbalshirt 100 jarig bestaan voetbalbond

De nationale voetbalbond van Costa Rica en kledingsponsor New Balance hebben deze week een special edition voetbalshirt gelanceerd. Het tenue werd door Costa Rica voor het eerst gedragen tijdens de wedstrijd tegen Guatemala, welke met 3-1 gewonnen werd. Het is deze maand 100 jaar geleden dat Costa Rica voor het eerst een interland speelde en het nieuwe tenue is dan ook een eerbetoon aan de tenues die het nationale elftal een eeuw geleden droeg.

Het nieuwe Costa Rica voetbalshirt ter ere van het 100 jarig bestaan van het nationale elftal heeft een retro design en dit komt met name doordat de logo's van de voetbalbond en kledingsponsor New Balance bijna niet zichtbaar zijn. Deze hebben namelijk dezelfde kleur als het voetbalshirt. Het tenue is donkerblauw met een combinatie van een V-hals en opstaande kraag. Dit is hetzelfde design als de tenues van 100 jaar geleden. Op de rechterborst prijkt het New Balance logo en de linkerborst bevat de badge van de voetbalbond van het land, de FCF (Federación Costarricense de Fútbol). In de nek op de achterzijde van het tenue prijkt de naam van het land in het geel: COSTA RICA. Verder bevatten de onderkant van de mouwen een donkerblauwe band met daarin een gouden graphic. Deze graphic verwijst naar het logo van New Balance. De binnekan van het tenue bevat nog een retro badge van de Costa Ricaanse voetbalbond. Hierin zijn de jaartallen 1980, 1994, 2004, 1990, 2002, 2006, 2014, 2018, 1963, 1969 en 1989 verwerkt. Dit betreffen jaartallen waarin het nationale elftal verschillende prijzen gewonnen heeft, zoals de GOLD Cup, het CONCACAF kampioenschap, de UNCAF Nations Cup en het CCCF kampioenschap. Het tenue wordt compleet gemaakt door een wit voetbalbroekje met aan de onderkant een blauwe band. De kousen van het tenue zijn rood. Zoals alle tenues van New Balance bevat dit tenue ook de NB Dry technologie, welke zorgt voor de perfecte ventilatie en afvoer van vocht.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van het nieuwe tenue, dat gedragen wordt door spelers als Ruiz, Campbell, Waston, Vargas en andere spelers. Dit tenue kun je vooralsnog nergens bestellen. Ben je op zoek naar andere Costa Rica producten? Check het dan in deze winkel!